Banner
Point d.o.o.

Priručnik za samoliječenje

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
3157
Naslov
Priručnik za samoliječenje / [urednica Katarina Fehir Šola]. -
Impressum
Zagreb : Hrvatska udruga proizvođača bezreceptnih proizvoda, 2017. -
Materijalni opis
408 str. : ilustr. u bojama ; 24 cm. -
ISBN
978-953-59478-0-6
Jezik
Hrvatski
Bibliografija.

Promocija samoliječenja na znanstveno utemeljen način može značajno utjecati za javnozdravstveni sustav Hrvatske.
Prema istraživanju, koje je Udruga provela u suradnji s Centrom za istraživanje tržišta (Gfk), trećina recepata koje liječnici propisuju zapravo se odnosi na minorne bolesti koje je moguće liječiti OTC-om ili bezreceptnim lijekovima i savjetovanjem s ljekarnikom poput prehlade, začepljenja nosa, menstrualnih bolova i sličnih.
U sklopu predstavljanja Priručnika za samoliječenje održana je i panel-diskusija Uloga samoliječenja u javnozdravstvenom sustavu Republike Hrvatske.
Svoje stavove o samoliječenju iznijeli su tom prigodom Kristijan Jakovina, predsjednik Hrvatske udruge proizvođača bezreceptnih proizvoda, Ana Soldo, predsjednica Hrvatske ljekarničke komore, Katarina Fehir Šola, ravnateljica Zdravstvene ustanove Ljekarne Bjelovar, Ante Mandić, ravnatelj Zdravstvene ustanove Mandis Pharm i Lidija Bach Rojecky, predstojnica Zavoda za farmakologiju Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta u Zagrebu.

Panelisti su govorili o dobrobitima samoliječenja, kako njime unaprijediti i očuvati zdravlje, ulozi ljekarnika pri odgovornom samoliječenju te utjecaju farmaceutske industrije na razvoj odgovornoga samoliječenja.
Predsjednica Ljekarničke komore Ana Soldo istaknula je tom prigodom i da se država ne koristi dovoljno uslugama ljekarnika u jačanju zdravstvenog sustava.
Priručnik za samoliječenje i odgovorno samoliječenje znatno više utječe na domaće zdravstvo i problematiku koja opterećuje javnozdravstveni sustav Republike Hrvatske, zaključili su sudionici panela te se složili kako samoliječenje donosi bolje zdravstvene rezultate, učinkovitije zdravstvo i produljenje životnoga vijeka

(ljepotaizdravlje.hr)

Osobe
Inv.br.
Info
Signatura
Odjel
S1441
U čitaonici!
615.03 PRIRU
JASMINKA
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306