Banner
Gradska knjižnica i čitaonica "Metel Ožegović" Varaždin

Koprivničke priče 1

E-građa, E-knjiga Vrsta gradje
Naslov
Koprivničke priče 1 / [Ur. Karlo Galinec]. -
Impresum
Koprivnica : Knjižnica i čitaonica ˝Fran Galović˝ Koprivnica, 2021. -
Materijalni opis
Digitalna knjiga - ePub
ISBN
978-953-8255-03-8
Jezik
Hrvatski

Predgovor
Koprivnica, srednje veliki grad u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, njegove ulice, kvartovi i ostali prepoznatljivi toponimi poprišta su radnji deset kratkih priča u ovoj knjizi.
U prvom dijelu knjige pod naslovom „Koprivnički krimići“ okupljene su četiri priče, a u drugom dijelu pod naslovom „Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone“ šest priča.
Priče su nagrađene (prve tri u svakom dijelu) ili su ušle u uži izbor na anonimnim kreativnim natječajima koje je provela Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica za najbolju kratku kriminalističku priču u 2019. godini (povjerenstvo u sastavu Nina Tadić, Petar Lukačić i Dijana Sabolović-Krajina) i najbolju kratku ljubavnu priču u vrijeme koronavirusa u 2020. godini (povjerenstvo u sastavu Nina Tadić, Lidija Dujić i Dijana Sabolović-Krajina).
Cilj oba natječaja bio je potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici, a to što su na njih prispjele priče iz raznih hrvatskih gradova, a ne samo iz Koprivnice, organizatori smatraju svojim velikim uspjehom.
Ovdje objavljene priče mogu biti poticajne za organizaciju turističkih tura i predstavljanje Koprivnice „na drugačiji način“.
Također mogu biti zahvalne za daljnje dopisivanje, kao i dramatizaciju – što mogu pokušati učenici u školama ili čitateljski klubovi.
Usto ova knjiga svojim naslovom „Koprivničke priče 1“ označava ambiciju Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica za daljnje provođenje natječaja za najbolje kratke priče na različite (aktualne) teme kojima će i nadalje biti zajednička Koprivnica kao poprište radnji, a shodno tome i njihovo objavljivanje u budućnosti.
Vjerujemo da će objavljivanje ovih kratkih priča naći put do šireg kruga čitatelja te autorima donijeti satisfakciju za uloženi kreativni napor, a svima koji se vole igrati riječima poticaj za stvaranje novih svjetova pisanjem.

dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina

Ključne riječi
Inv.br
Info
Signatura
E75
On-line
POINT KOPRIV pri
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306