Vodič na Plitvička jezera : sa 29 ilustracija, 2 karte i 2 nacrta

E-građa, knjige
Naslov
Vodič na Plitvička jezera : sa 29 ilustracija, 2 karte i 2 nacrta / D. Paulić. -
Impressum
Zagreb : Hrvatsko planinarsko društvo, 1923. -
Materijalni opis
120 str., <2> presavijena lista s kartama : ilustr. ; 17 cm. -
Jezik
Hrvatski
Digitalizirana knjiga - Izvornik u knjižnici POINT d.o.o. u Varaždinu.

Predgovor.

Činjenica, da dosada nijesmo imali suvremeno izradjenoga vodiča za Plitvička jezera, potakla me, da se prihvatim toga posla.

Svrha je knjižice u prvom redu općenito informativna, da se Plitvicama pribavi što veći krug novih poznavalaca i ljubitelja, koji im i pripada.

U drugom redu knjižica je pisana, da bude praktični priručni vodič za svakoga posjetioca, kako bi se mogao bez suvišnoga upitivanja samostalno orijentirati.
Stoga sam nastojao, da na malom prostoru po mogućnosti sve iscrpim i udovoljim svim zahtjevima, što ih stavlja moderni gost, putnik i turist, pa da upozorim na sve znamenitosti, a kako svako oko ima svoga slikara, neka veličinu dojmova ocijeni svaki po svom osjećaju.

Izdanjem ove knjižice želim nastaviti započeto djelo svoga prijatelja R. Badjure, koji je s „Vodičem na Triglav˝ i s „Vodičem kroz Jugoslavenske alpe“ postavio temelj našoj modernoj putničkoj literaturi.

Tom se prilikom sa zahvalnošću sjećam sviju, koji su svojom suradnjom pomogli, da vodič bude što potpuniji, i to poglavito g. ing. Branka Širole, koji je izradio priložene karte, gg. profesora dra. Josipa Poljaka za geološki, dra. Ive Pevaleka za botanički dio i dra. Erv. Rösslera za faunu Plitvičkih jezera, te g. odvjet. Ivana Gojtana za požrtvovnu pripomoć i informacije o turističkim prilikama gospićke okoline i g. ing. Bože Botića za one oko Otočca.
Nadalje zahvaljujem svoj drugoj gg. i prijateljima, koji su mi pripomogli, da knjižicu na vrijeme dovršim.

Zagreb, maja 1923. D. Paulić

Ključne riječi
Tekstualno Pretraživanje
Inv.br.
Info
Signatura
X970
U čitaonici!
913(497.5) PAULI pli
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306