Banner
Pomorski fakultet u Splitu

Nogomet bjelovarskog nogometnog podsaveza : 1908. - 1955. -

E-građa, knjige Vrsta gradje
Nacin citiranja Citiranje MARC prikaz MARC
Naslov
Nogomet bjelovarskog nogometnog podsaveza : 1908. - 1955. -
Impresum
Bjelovar : Bjelovarski nogometni podsavez, 1955. (Bjelovar : Prosvjeta). -
Materijalni opis
64 str. : ilustr. ; 24 cm
Jezik
Hrvatski
Digitalizirana knjiga - Originalni dokument u NK Petar Preradović u Bjelovaru.

Ova knjiga je došla kao plod dugih nastojanja pojedinih aktivnih članova Upravnog odbora Bjelovarskog nogometnog podsaveza i nekih marljivih članova pojedinih klubova iz Gjurgjeca, Grubišnog Polja i Garešnice. Svi oni su smatrali, da je za daljnje unapređenje nogometa neobično važno obnoviti postanak, razvitak i uspomene na pojedine klubove i njihove najzaslužnije ljude.

Ovo izdanje je prvi pokušaj na ovom području te su i podaci, s kojima je redakcioni odbor raspolagao veoma skromni. Pojedini drugovi iz nekih klubova zlonamjerno su već unaprijed osudili takav pokušaj na propast, što je svakako za osudu. No većina klubova je shvatila pravo značenje ovakve knjige. Redakcioni odbor im se toplo sa ovog mjesta zahvaljuje za njihov trud i odaziv, te ujedno umoljava sve drugove, koji nisu istaknuti u ovoj knjizi, a možebiti idu u red najzaslužnijih sportskih radnika, da se kritički osvrnu na svoje klubove. Ovaj odbor je sastavio ovo izdanje prema dobivenim podacima od pojedinih klubova.

Nadamo se i čvrsto smo uvjereni, da smo zadužili i sebe i zajednicu ovakvim djelom, jer ova skromna knjiga pokazuje put, kako valja i treba raditi.

U Bjelovaru, 20. ožujka 1955.

Redakcioni odbor.

Tekstualno pretraživanje
Inv.br
Info
Signatura
X1099
U čitaonici!
796(091) NOGOM
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306