Banner
Digitalna knjižnica

Prošlost Planinarskog društva ˝Bilo-gora˝ Bjelovar : 1924. do 1965. godine

E-građa, knjige Vrsta gradje
Naslov
Prošlost Planinarskog društva ˝Bilo-gora˝ Bjelovar : 1924. do 1965. godine / priredio Đuro Habdija ; ilustrirao Milan Ištok. -
Impresum
Bjelovar : Planinarsko društvo ˝Bilo-gora˝, 1966. (Bjelovar : Prosvjeta). -
Materijalni opis
223 str. : ilustr. ; 24 cm
Napomena
Bibliografija: str. 201
Digitalizirana knjiga - Originalni dokument u NK Petar Preradović u Bjelovaru.

Upravni odbor Planinarskog društva »Bilo-gora« Bjelovar odlučio je da u čast 25-godišnjice naše narodne revolucije proslavi ove godine 15-godišnjicu otvorenja svoga, planinarskog doma i 42-godišnjicu postanka društva te da tim povodom izda ediciju o prošlosti Planinarskog društva »Bilo-gora« Bjelovar od njegovog osnutka do danas.

Planinari PD »Bilo-gora« naći će u ovoj brošuri opis mnogih događaja iz života i rada svoga planinarskog društva u kojemu su oni sami aktivno učestvovali kao i opise raznih društvenih izleta i drugih društvenih manifestacija na kojima su također aktivno sudjelovali, pa će se tako moći potsjetiti na bezbroj ugodnih i lijepih uspomena iz svoga planinarskog života i rada.

Posebno želim izraziti zahvalnost Branku Despiniću, tajniku društva koji mi je uvijek najpripravnije stavio na raspolaganje razne materijale iz društvene arhive. Isto tako se zahvaljujem Slavku i Zvonku Trgovcu, te dr
Đuri Pondelku koji su mi pomogli potrebnim materijalima i opisima izleta kao i Vladimiru Biondiću koji mi je stavio na raspolaganje materijale iz Gradskog muzeja.

Također se zahvaljujem Stjepanu Caru koji mi je stavio na raspolaganje opise raznih izleta kao i mnoge fotografije sa raznih društvenih izleta.

Svoju zahvalnost dugujem i prof. Katici Kovačić koja je izvršila korekturu opisa Bilo-gore.

Ovim putem želim izraziti svoju posebnu zahvalnost prof. Ivanu Gregoriću koji je izvršio lekturu svih rukopisa ove knjige.

Također se zahvaljujem Juri Trniniću koji je jednim dijelom složio slog za štampanje ove knjige dobrovoljnim radom u prekovremenom radnom vremenu i tako omogućio izlaženje ove knjige.

Napominje se, da u životu i radu PD »Bilo-gore« imade događaja kao i društvenih izleta koji su zavrijedili da budu spomenuti u ovoj knjizi. Na žalost o njima manjkaju posebni podaci zbog čega ih ne navodimo, pa moli-
mo planinare da nam zato na toj nepotpunosti ne zamjere.

Bjelovar, 20. srpnja 1966.
Đuro Habdija

Tekstualno pretraživanje
Inv.br
Info
Signatura
X1098
On-line
061 PLANI pro
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306