Banner
Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca

Živuće fotografije i pokretne slike : razvoj kinematografske tehnike

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
953-0-30719-3
Naslov
Živuće fotografije i pokretne slike : razvoj kinematografske tehnike / Enes Midžić. -
Impressum
Zagreb : Školska knjiga, 2009. -
Materijalni opis
403 str. : ilustr. ; 27 cm. -
ISBN
953-0-30719-3
Jezik
Hrvatski
Bibliografija : str. 356-366. - Predmetno i imensko kazalo.

Knjiga ˝Živuće fotografije i pokretne slike, razvoj kinematografske tehnike˝, enciklopedijska je sinteza znanja o razvoju filmske tehnologije, autora sveučilišnog profesora Enesa Midžića,
Knjiga, na kojoj je autor radio punih 30 godina, daje sveobuhvatan pregled metoda i tehnika koje su oblikovale razvoj kinematografije.
Počevši od ˝Ishodišta pokretnih slika˝, Midžić nudi cjelovit pregled razvoja fotografije, kronofotografije i kinematografije sve do prikaza prvih snimatelja i prvih godina filma. U razvoju kinematografske tehnike posebno je fokusiran na razvoj kamere i projektora, razvoj filmskog formata, scenske tehnike i kretanja kamere. Završna poglavlja posvećena su razvoju filma u Hrvatskoj i pojavi televizije.
S obzirom na iznimno bogatstvo podataka i ilustracija, količinu literature na koju se referira kao i na iscrpan i točan indeks, riječ je o jedinstvenom izdavačkom pothvatu.
Knjiga je pisana jednostavno i pregledno, većina autorovih opisa popraćena je ilustracijama - izvornim crtežima, fotografijama i dijagrama tako da je osim studentima i stručnjacima, namijenjena i svima onima koji se interesiraju za povijest filmske umjetnosti.

Inv.br.
Info
Signatura
20126
Dostupno
7 MIDŽ ž
Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca - Trg Ante Starčevića 22, Donji Miholjac - Tel: 031 631 746