Banner
Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca

Zbogom, djevojčice

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
9789535203254
Naslov
Zbogom, djevojčice / Marina Šur Puhlovski. -
Impressum
Zagreb : V.B.Z., 2020. -
Materijalni opis
188 str. ; 21 cm. -
ISBN
9789535203254
Jezik
Hrvatski
Bibliografija.

Sofija Kralj, protagonistica i četiri prethodna romana (Nesanica, Ljubav, Igrač, Divljakuša) pripovijeda o djetinjstvu, mladosti, o seksualnom i duhovnom odrastanju, bolnim spoznajama o različitosti ljudskih naravi, te društvenim i sudbinskim uvjetovanostima.

Šezdesete su godine prošlog stoljeća, vrijeme poratne oskudice, uspostavljanja nove socijalističke vlasti, društveni i privatni odnosi su pod prismotrom. Djevojčica pokušava sklopiti čvrsta ženska prijateljstva, ali bitna joj je zapravo samo jedna djevojčica, Nataša. Usprkos naizgled snažnom zajedništvu, već u vrtićkoj dobi počinju nesuglasice i nerazumijevanja. Potom izranjaju prizori grupnih erotskih igri u kojima djevojčice iz kvarta nisu ni svjesne da su otkrile vlastitu seksualnost… Erotska imaginacija isprepliće se sa željom za pisanjem kao svrhom života i pozivom, ali i bezuvjetnom ljubavlju majke koju narušava očev alkoholizam i bolest, te turobna svakodnevica puna proturječja.

Kao i ostale knjige Marine Šur Puhlovski i ova fikcionalizira individualno i obiteljsko sjećanje, ali u dubljim slojevima unutarnja i vanjska događanja nadrastaju privatno i poprimaju univerzalna ljudska značenja.

Inv.br.
Info
Signatura
26956
Dostupno
821.163.42-3 ŠUR z
Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca - Trg Ante Starčevića 22, Donji Miholjac - Tel: 031 631 746