Banner
Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca

Abeceda Siska

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
9789538217364
Naslov
Abeceda Siska / Silvija Šesto, Ratko Bjelčić ; [ilustracije Boris Kugler]. -
Impressum
Zagreb : Naklada Semafora, 2020. -
Materijalni opis
56 str. : ilustr. ; 22 cm. -
ISBN
9789538217364
Jezik
Hrvatski
Napomena
Bilješka o autorima i ilustratoru.

„Abeceda Siska“ duhovit je i ilustriran vodič kroz znamenite točke grada Siska, ispričan kroz dijalog djevojčice, novopečene žiteljke grada i dječaka domaćina. Abeceda nas upoznaje s ovim prekrasnim, kulturom, poviješću i industrijskom baštinom bogatim gradom i kroz neka alternativna mjesta. Suautori bi voljeli kroz nenametljivu edukaciju – učenje slova, književnim umijećem pripovijedanja istaknuti znamenite lokacije i posebnosti Siska koji je često neopravdano izvan fokusa javnosti, o djeci koja žive izvan toga grada, pa i odraslima da ne govorimo.

Suatori su upoznati s vrijednostima koje pruža grad Sisak. Ratko, koji i sam živi u Sisku, zbivanja svojih književnih djela smješta u grad Sisak, a Silvija, suatorica predloženog teksta, imala je prilike često boraviti zbog sporta u tom gradu, te je kad je odrasla i jednom prilikom postala član vijeća roditelja u gimnaziji svog sina, predložila umjesto daleke i bezizražajne lokacije, roditeljima i djeci posjet Sisku. U prvi trenutak svi su bili zatečeni, no iskreno, taj je školski izlet bio pun pogodak koji je pametnu djecu podučio kako ni sat vremena od Zagreba postoje lokacije i gradovi prepuni zanimljivosti i vrijednosti kojih nismo ni svjesni.

Stoga će ovaj tekst prvenstveno, uz edukativnu i razigranu notu, jednima pružiti „podsjećanje“ na jedan od hrvatskih gradova koji često preskačemo na karti, drugima upoznavanje s gradom bogatim kulturnom, povijesnom i industrijskom baštinom, a malim žiteljima Siska zabavno štivo iz kojeg će se dvostruko okoristiti; učeći abecedu na zanimljiv i poučan način.

Ključne riječi
Inv.br.
Info
Signatura
27324
Dostupno
O ŠES a
Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca - Trg Ante Starčevića 22, Donji Miholjac - Tel: 031 631 746