Banner
Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca

Bok, Roko!

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-8350-05-4
Naslov
Bok, Roko! / Krešimir Butković ; [ilustracije Boris Kugler]. -
Impressum
Zagreb : Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, 2020. -
Materijalni opis
103 str. : ilustr. ; 21 cm. -
ISBN
978-953-8350-05-4
Jezik
Hrvatski

Roman ovjenčan Nagradom Zvonko
U tom se malom proznom biseru poklopilo nekoliko aktualnih tematskih aspekata koji zaslužuju našu pozornost, a još više pozornost malih čitatelja. Iako će se mnogi sjetiti nekolicine djela ispričanih iz pseće perspektive, ovaj roman baca drukčije svjetlo na našu stvarnost i neke pojave u našem okruženju – prema psima pomagačima i problemima autistične djece i njihovih obitelji u kompetitivnom društvu koje je izgubilo strpljenje i osjetila za ljepotu trenutka.

Ono što je taj roman na natječaju izdvojilo od ostalih nije samo neupitna vrsnost pripovijedanja, niti samo umijeće zaplitanja i vođenja radnje, nego ono što ta priča oslobađa između redaka – poziv da pogledamo iza sebe, na one koji ne mogu držati korak s nama, da pogledamo dolje gdje su naši četveronožni pratitelji koji nas ne prestaju nagrađivati odanošću čak i kad to ne zaslužujemo – riječju, oslobađa se empatija i ljubav prema životu bez obzira na osobine i obličje koje nam je dano rođenjem.

Roman je napisan u svrhu senzibilizacije djece prema osobama s invaliditetom te kako bi se širila svijest o problematici s kojom se susreću obitelji i djeca iz spektra s autizmom. Likovi su plod mašte, ali utjelovljenje više stvarnih osoba

Ključne riječi
Inv.br.
Info
Signatura
27361
Dostupno
O BUT b
Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca - Trg Ante Starčevića 22, Donji Miholjac - Tel: 031 631 746