Banner
Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca

Grad djevojaka

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-52-0351-3
Naslov
Grad djevojaka / Elizabeth Gilbert ; s engleskoga prevela Marina Horkić. -
Impressum
Zagreb : V.B.Z., 2020. -
Materijalni opis
399 str. ; 24 cm. -
ISBN
978-953-52-0351-3
Jezik
hrv, eng
Napomena
Prijevod djela: City of girls.
O autorici: str. 399.

Godina je 1940. Devetnaestogodišnju Vivian Morris upravo su izbacili s elitnog ženskog koledža Vassar. Roditelji je šalju u New York k teti Peg, koja vodi posrnulo kazalište na Manhattanu: Teatar Ljiljan. U Ljiljanu Vivian otkriva boemski način života i potpuno je očarana tim šarolikim, nesputanim i nekonvencionalnim svijetom. Ondje uči što znači biti drugačija. Ona i kazališne zabavljačice, mlade, glamurozne i nerazdvojene, osvajaju grad.

No kad Vivian učini pogrešku koja je izazvala velik skandal, njezin život potpuno se preokreće i trebat će joj godine da shvati što je to zapravo bilo i što je značilo. U međuvremenu dogodio se i rat.

Sad već u poodmaklim godinama života, Vivian kazuje svoju priču i prisjeća se tih davnih događaja koji su je promijenili i u konačnici je doveli do ljubavi njezina života; ljubavi različite od svih drugih. „Bilo kako bilo, u nekom trenutku svog života žena se naprosto umori od toga da se stalno stidi same sebe. Nakon toga slobodna je postati ona koja uistinu jest“, govori Vivian.

˝Grad djevojaka˝ izvrsno je ispripovijedana priča s fascinantnim ženskim likovima – višeslojno i emocionalno slavlje ženskosti! Roman je to o osudi, ali i o slobodi žena da izaberu život kakav žele i uživaju u njemu – „jer život je opasan i prolazan te stoga nema smisla uskraćivati si užitak ili pustolovinu dok si ovdje“.

Inv.br.
Info
Signatura
27404
do 27.04.2021
821.111(73) GIL g
Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca - Trg Ante Starčevića 22, Donji Miholjac - Tel: 031 631 746