Banner
Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca

Igra sjena

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-358-308-2(tvrdi uvez)
Naslov
Igra sjena / Joseph O’Connor ; prevela s engleskog Ivana Šojat. -
Impressum
Zagreb : Fraktura, 2021. -
Materijalni opis
385 str. ; 24 cm
ISBN
978-953-358-308-2(tvrdi uvez)
Napomena
Prijevod djela: Shadowplay.

Svjetlo i tama, i mi koji živimo između.
Kada je 1878. iz Dublina stigao u London, Bram Stoker bio je mlad, netom oženjen činovnik, kojemu je ponuđen posao iz snova: na poziv velikoga Henryja Irvinga postat će glavni upravitelj tek osnovanoga Kazališta Licej. U godinama koje slijede vulkanski glumac i suzdržani mladić s književnim ambicijama zajedno će stvoriti jedan od najslavnijih londonskih teatara, a kada se Irvingovu ansamblu pridruži najomiljenija glumica epohe, talentirana i neodoljiva Ellen Terry, čini se da im je samo nebo granica.
Ali tu je i sjena, i sve ono što se skriva u njoj.
U Londonu koji svojom seksualnošću fascinira i sablažnjava Oscar Wilde, a brutalnim ubojstvima terorizira Jack Trbosjek, troje izvanrednih ljudi započinje zajednički život prepun drame, preobrazbi i strasti. Hraneći se svjetlom i tamom, ljubavlju i strahom, na mjestu njihova susreta rodit će se priča o Drakuli – ona kojom će Bram Stoker, godinama nakon svoje smrti, osvojiti književnu besmrtnost.
Nagrađivani roman Igra sjena Josepha O’Connora zadivljujući je portret Londona osvijetljenog plinskim svjetiljkama, treptavog od siline života. O’Connorov nestvarno lijepi ukradeni pogled na zlatno doba viktorijanskoga kazališta i njegove najsjajnije protagoniste najmoćniji je kada čitatelja uvodi u njihove najdublje i najmračnije sjene.

Ključne riječi
Inv.br.
Info
Signatura
27503
Dostupno
821.111 OCO i
Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca - Trg Ante Starčevića 22, Donji Miholjac - Tel: 031 631 746