Banner
Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca

Izvan reda : još 12 pravila za život

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-235-736-3
Naslov
Izvan reda : još 12 pravila za život / Jordan B. Peterson ; [prijevod Valentino Findrik]. -
Impressum
Split : Verbum, 2021. -
Materijalni opis
407 str. ; 24 cm. -
ISBN
978-953-235-736-3
Jezik
Hrvatski
Napomena
Prijevod djela: Beyond order: 12 more rules for life.

Dugoiščekivani nastavak bestselera 12 pravila za život donosi nove smjernice za suočavanje s opasnostima suvremenoga života.
Klinički psiholog i proslavljeni profesor s Harvarda i Sveučilišta u Torontu dr. Jordan B. Peterson svojom knjigom 12 pravila za život milijunima je čitatelja pomogao da kaos u svojem životu dovedu u red. U ovom odvažnom nastavku koji izlazi pod naslovom Izvan reda Peterson donosi još dvanaest životno važnih načela koja će nam pomoći izdržati iscrpljujući teret što neizbježno prati svaku našu želju da svijet dovedemo u red.
U vremenu kada se čovjekova volja sve više nameće u svakom području života – od društvenih struktura do naših emocionalnih stanja – Peterson upozorava na opasnost koja leži u pretjeranoj sigurnosti. Osim toga, razlaže strategije koje pomažu nadići kulturne, znanstvene i psihološke sile koje nas guraju prema tiraniji te nas uči kako se umjesto toga možemo pouzdati u svoj instinkt za pronalaženje smisla i svrhe, čak i onda – i posebno onda – kada smo bespomoćni.

Previše kaosa vodi u nestabilnost i tjeskobu, ali previše reda može nas skameniti i učiniti nas pokornima i podloženima. Knjiga Izvan reda poziva nas da uspostavimo ravnotežu između kaosa i reda, ta dva temeljna načela stvarnosti, te nas vodi uskim i tijesnim putem koji ih razdvaja.

Inv.br.
Info
Signatura
27534
Dostupno
159.9 PET i
Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca - Trg Ante Starčevića 22, Donji Miholjac - Tel: 031 631 746