Banner
Knjižnica i čitaonica ˝Fran Galović˝ Koprivnica

Uspavanka [Elektronička građa]

E-građa, E-knjiga Vrsta gradje
Naslov
Uspavanka [Elektronička građa] / Leila Slimani; prevela s francuskog Vlatka Tor. -
Impresum
Zaprešić : Fraktura, 2018. -
Materijalni opis
1 online jedinica građe
ISBN
9789533581026
Jezik
hrv, fre
Napomena
Prijevod djela: Chanson douce.
Zahtjevi sustava: Windows, bilo koji pretraživač ili MetLib. - Publikacija u formatu EPUB. - Tiskano izd. sadrži 199 str.

Kada se Myriam, jedna od najboljih odvjetnica u generaciji, nakon rođenja drugog djeteta odluči ponovno posvetiti poslu, ona i njezin muž Paul, glazbeni producent, žele pronaći najbolju dadilju za svoju djecu.
Nisu ni slutili da će im se ukazati Louise, mirna, povučena, iskusna dadilja, žena koju djeca obožavaju, koja dovodi njihov stan u desetom pariškom arondismanu u savršen red.
Ona, svojevrsna suvremena Mary Poppins, dadilja iz snova koja uspijeva učiniti sve i čini se da je mladom paru samo nebo granica, no malo-pomalo stvari se počinju mijenjati.

Nagrađen najvažnijom francuskom nagradom Goncourt, roman Uspavanka jedan je od onih koji mogu promijeniti način na koji vidimo književnost.
Ovaj neobični književni triler u kojem je sve od početka jasno uvlači nas u sve probleme suvremene Europe – imigracija, ovrhe, odgoj djece, slobode pojedinca, ograničenja klase, obrazovanja, ljubavi, majčinstva, depresije i ludila.
Le?la Slimani važan je, neizostavan novi glas francuske i svjetske knjiženosti, a njezina Uspavanka ne ostavlja nikoga ravnodušnim, postavlja važna pitanja i pokazuje svu moć književnog stvaranja.

Ključne riječi
Inv.br
Info
Signatura
Odjel
J21
On-line
E821.133.1-3 SLIMA usp
ODJEL ZA ODRASLE
Knjižnica i čitaonica ˝Fran Galović˝ Koprivnica - Zrinski trg 6, Koprivnica - Tel: 048 622 363