Banner
Knjižnica i čitaonica ˝Fran Galović˝ Koprivnica

Dora i Minotaur : moj život s Picassom : roman [Elektronička građa]

E-građa, E-knjiga Vrsta gradje
Naslov
Dora i Minotaur : moj život s Picassom : roman [Elektronička građa] / Slavenka Drakulić. -
Impresum
Zaprešić : Fraktura, 2015. -
Materijalni opis
1 online jedinica građe
ISBN
9789532667721
Jezik
Hrvatski
Zahtjevi sustava: Windows, bilo koji pretraživač ili MetLib. - Publikacija u formatu EPUB. - Tiskano izd. sadrži 211 str.

Pablo Picasso, najveći slikar dvadesetog stoljeća, i Dora Maar, njegova muza, fotografkinja, umjetnica, žena na plaži i žena koja plače – kakav je bio njihov ljubavni odnos u burnim godinama od predvečerja Drugoga svjetskoga rata do njegova kraja, u najvažnijemu slikarskom razdoblju slavnoga umjetnika?
U romanu Dora i Minotaur: Moj život s Picassom Slavenka Drakulić na osnovi Dorine pronađene bilježnice rekonstruira njezin život, njezinu patnju i radosti, život u kojem je ona bila važnim dijelom pariškoga nadreali­stičkoga umjet­ničkoga kruga.
Paul Éluard, Jacques Lacan, Georges Bataille i mnogi drugi slikari, pjesnici i filozofi s kojima je Dora Maar prijateljevala dio su ovoga fascinantnog zapisa koji razotkriva njezinu intimu i ovisnost o Pablu Picassu, čovjeku koji je u svemu, od odbačene žice do svojih žena i ljubavnica, vidio samo materijal za svoje stvaralaštvo.
Dora i Minotaur veličanstven je portret žene koja je doživjela slom dijeleći život i ideale sa strastvenim genijem, roman koji nijednoga čitatelja, a pogotovo čitateljicu neće ostaviti ravnodušnim prodirući duboko u psihu najvećih umjetnika, koje osjećamo kao svoje životne suputnike i supatnike.

Ključne riječi
Inv.br
Info
Signatura
Odjel
J13
On-line
E821.163.42-3 DRAKU dor
ODJEL ZA ODRASLE
Knjižnica i čitaonica ˝Fran Galović˝ Koprivnica - Zrinski trg 6, Koprivnica - Tel: 048 622 363