Banner
Knjižnica i čitaonica ˝Fran Galović˝ Koprivnica

Žrtva bez lica [Elektronička građa]

E-građa, E-knjiga Vrsta gradje
Naslov
Žrtva bez lica [Elektronička građa] / Stefan Ahnhem ; prevele sa švedskoga Lidija i Božica Lebinec. -
Impresum
Zagreb : Znanje, 2019. -
Materijalni opis
1 online jedinica građe
ISBN
9789533438955
Jezik
hrv, swe
Napomena
Prijevod djela: Offer utan ansikte.
Zahtjevi sustava: Windows, bilo koji pretraživač ili Metlib. - Publikacija u formatu EPUB. - Tiskano izd. sadrži 547 str.

Roman o konačnoj osveti koji ledi krv u žilama „Mračniji od Stiega Larssona i sumorniji od Henninga Mankella.“ – Tony Parsons Policijski inspektor Fabian Risk sa svojom obitelji odlazi iz Stockholma u manji i mirniji Helsingborg kako bi ondje započeo nov život i izgladio bračnu krizu.
No samo nekoliko sati nakon dolaska u rodni grad, pozvan je da se priključi istrazi krajnje okrutnog ubojstva.
U lokalnoj školi pronađeno je tijelo bez šaka Jörgena P?lssona, Riskova školskog kolege.
Uskoro osvanu nova trupla njegovih bivših kolega iz razreda, a Risk se nađe u utrci s vremenom.
Hoće li pronaći ubojicu prije nego što ovaj pobije cijeli njegov razred? „Oštrim zapažanjima, likovima koji su puni mana te jezivošću podsjeća na Mankella u najboljim danima.“ Sunday Times „Epskih razmjera i ambiciozno.
Ahnhem je osvježenje u svijetu švedskih krimića.“ Daily Mail „Briljantan i britak krimić od kojega se ne možete odvojiti, a srce vam ne može prestati lupati.“ Norrbottens-Kuriren „Prvijenac Stefana Ahnhema psihološki je triler s karakterom američkih serijskih ubojica i dodatkom švedske tradicije kriminalističkih romana.“ Upsala Nya Tidning Stefan Ahnhem (1966.) švedski je scenarist i pisac kriminalističkih romana koji svoj autorski stil gradi stapajući napet i mračan ugođaj svojstven nordijskom noiru s kinematografskim kvalitetama pisanja scenarija.
Dosad je objavio četiri romana iz serije o policijskom inspektoru Fabianu Risku koji su mu donijeli brojne nagrade i odveli ga na sam vrh svjetskih uspješnica: nacionalnu nagradu Crimetime Specsavers Award za njegov književni prvijenac Žrtva bez lica (Offer utan ansikte, 2014.) te MIMI Award za najbolji kriminalistički roman u Njemačkoj za Deveti grob (Den nionde graven, 2016.)

Ključne riječi
Spoji E - KNJIGE
Inv.br
Info
Signatura
Odjel
J2
On-line
E821.113.6-3 AHNHE žrt
ODJEL ZA ODRASLE
Knjižnica i čitaonica ˝Fran Galović˝ Koprivnica - Zrinski trg 6, Koprivnica - Tel: 048 622 363