Banner
Knjižnica i čitaonica ˝Fran Galović˝ Koprivnica

Kad je Nina znala [Elektronička građa]

E-građa, E-knjiga Vrsta gradje
Naslov
Kad je Nina znala [Elektronička građa] / David Grossman ; prevela s hebrejskog Andrea Weiss Sadeh. -
Impresum
Zagreb : Fraktura, 2020. -
Materijalni opis
1 online jedinica građe
ISBN
9789533583273
Jezik
hrv, heb
Napomena
Prijevod djela: When Nina knew.
Zahtjevi sustava: Windows, bilo koji pretraživač ilio MetLib. - Publikacija u formatu EPUB. - Tiskano izd. sadrži 283 str.

“Tuvia Bruk bio mi je djed.
Vera je moja baka.
Refael, Rafi, R, zna se, moj je otac, a Nina – Nina nije ovdje.
Nine nema”, zapisat će u svoju bilježnicu Gili, pripovjedačica novog velikog romana Davida Grossmana, dobitnika nagrade Man Booker International i istaknutoga kandidata za Nobelovu nagradu za književnost.
Nina je ta koje nema, ali kad s Arktičkog otoka dođe na proslavu devedesetog rođendana svoje majke Vere, uskovitlat će sjećanja i osjećaje, te pokrenuti priču koja od Čakovca u osvit Drugog svjetskog rata vodi do kibuca u Izraelu, a odatle ponovno nazad, do čvora boli i patnje, do mjesta gdje je sve počelo i gdje će se sve završiti – do Golog otoka.
Kad je Nina znala knjiga je o tri snažne žene i njihovu putovanju do otoka na kojemu je Vera provela dvije i pol godine, odbivši da svojega mrtvog muža proglasi neprijateljem naroda.
Rane koje se prenose generacijama i obiteljske tajne koje upravljaju životima, ljubav od koje klecaju koljena i ljudskost koja iskupljuje građa su nadahnjujuće životne priče Eve Panić Nahir, koju je dokumentarcem otkrio Danilo Kiš, a ovjekovječio ju je David Grossman veličanstvenim romanom Kad je Nina znala.

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
J17
On-line
E821.411.16-3 GROSS kad
ODJEL ZA ODRASLE
Knjižnica i čitaonica ˝Fran Galović˝ Koprivnica - Zrinski trg 6, Koprivnica - Tel: 048 622 363