Banner
Knjižnica i čitaonica ˝Fran Galović˝ Koprivnica

Shantaram [Elektronička građa]

E-građa, E-knjiga Vrsta gradje
Naslov
Shantaram [Elektronička građa] / Gregory David Roberts ; prevela s engleskog Dragana Vulić-Budanko. -
Impresum
Zaprešić : Fraktura, 2014. -
Materijalni opis
1 online jedinica građe
ISBN
9789532667424
Jezik
Hrvatski
Napomena
Prijevod djela: Shantaram.
Zahtjevi sustava: Windows, bilo koji pretraživač ili MetLib. - Publikacija u formatu EPUB. - Tiskano izd. sadrži 811 str.

Shantaram, ime koje znači Čovjek Božjeg Mira, dobio je onaj koji mu se najmanje nadao – odbjegli zatvorenik, bivši ovisnik i pljačkaš, očajnik koji je iz Australije pobjegao u Indiju s krivotvorenim ispravama, bez prošlosti, bez nade, bez imena.
A čime stranac može zaslužiti takvo ime u prenapučenom, kaotičnom, zastrašujućem i zadivljujućem gradu poput Bombaya?
Baš kao i njegov tvorac Gregory David Roberts, junak romana Shantaram zaronit će u Indiju ne štedeći se i otvorena srca – spoznat će i raj i pakao, živjeti u najsiromašnijem slamu, lijećiti u improviziranoj klinici, naukovati kod kralja bombayske mafije.
Potraga za iskupljenjem vodit će ga kroz Indiju kakvu je iskusio malokoji zapadnjak: u društvu prosjaka i gangstera, mudraca i glumaca, prostitutki i svetaca prolazit će kroz tržnice ljudima i pušionice opijuma, kroz skrovita mjesta koja mogu promijeniti svako srce, sve do zatvora i rata, sve do izdaje i ubojstva.
Shantaram je epski, po mnogoćemu zadivljujući roman, koji osvaja pričom iza koje stoji golemo, fascinantno životno iskustvo njezina autora.
Ako postoji književno djelo koje za pogled izvana može otključati Indiju – od najblistavijih do najmračnijih njezinih mjesta – onda je to ovaj roman, pun ljudskog razumijevanja, iskrenosti i ljubavi.

Ključne riječi
Inv.br
Info
Signatura
Odjel
J20
On-line
E821.111(94)-3 ROBER sha
ODJEL ZA ODRASLE
Knjižnica i čitaonica ˝Fran Galović˝ Koprivnica - Zrinski trg 6, Koprivnica - Tel: 048 622 363