Banner
Narodna knjižnica Ploče

Djeca krvi i kosti

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
Naslov
Djeca krvi i kosti / Tomi Adeyemi ; prevela s engleskoga Ira Wacha-Biličić. -
Impresum
Zagreb : Znanje, 2020. -
Materijalni opis
549 str. : ilustr. ; 23 cm. -
ISBN
978-953-360-153-3
Jezik
Hrvatski
Napomena
Prijevod djela: Children of Blood and Bones. -
Slika autorice i bilješka o njoj na koricama. -

Debitantski roman Tomi Adeyemi, fantazija nadahnuta Zapadnom Afrikom, koja se odmah našla na vrhovima ljestvica najčitanijih knjiga, čitatelju donosi svijet magije i opasnosti. Idealno štivo za ljubitelje Leigh Bardugo i Sabaae Tahir.

Zélie Adebola sjeća se doba kada je Orišom odzvanjala magija. Spalitelji su stvarali plamen, Plimotvorci dozivali valove, dok je njezina majka Kosac prizivala duše. Ali sve se promijenilo one noći kad je nestala magija. Prema zapovijedima nesmiljenoga kralja, magi su pobijeni, Zélie je ostala bez majke, a njezin narod bez nade.

Zélie se sada pruža samo jedna prilika da povrati magiju i monarhiji zada konačan udarac. Uz pomoć odbjegle princeze i svog brata Tzaina, Zélie mora nadmudriti i nadjačati princa prestolonasljednika, koji je odlučio svim silama i trajno iskorijeniti magiju. Dok pokušava doći do tajnovitog hrama snježni leopardioni šuljaju se na sve strane, a u vodama čekaju osvetoljubivi duhovi, najveća opasnost mogla bi biti sama Zélie, koja pokušava nadvladati svojim moćima, kao i probuđenim osjećajima prema neprijatelju.

Ključne riječi
Inv.br
Info
Signatura
Odjel
P184915
Dostupno
O ADEYE dje1
M
Narodna knjižnica Ploče - Vladimira Nazora 12/A, Ploče - Tel: 020 676 393