Banner
Narodna knjižnica Ploče

Alkar : (prema pripovijesti Alkar Dinka Šimunovića)

Tekstualna građa, strip Vrsta gradje
978-953-174-523-9
Naslov
Alkar : (prema pripovijesti Alkar Dinka Šimunovića) / Josip Jukić. -
Impresum
Zagreb : AGM, 2021. -
Materijalni opis
63 str. : ilustr. u bojama ; 30 cm. -
ISBN
978-953-174-523-9
Jezik
Hrvatski
Napomena
Crtež autora i bilješka o njemu: str. 63.

Alkar, pripovijetka Dinka Šimunovića doživjela je svoju verziju u stripu, koji je nacrtao Josip Jukić, umjetnik podrijetlom iz cetinskoga kraja. Riječ je o projektu koji je izdavačka kuća AGM zamislila kao jedan u nizu lektirnih naslova u formi stripa.

Temeljnica Šimunovićeva Alkara jest ljubavna priča prožeta junačkom tradicijom cetinskog kraja. U vrtlogu strasti harambaše Rašice i njegova sina Salka prema istoj djevojci Marti, pobjeđuje kult viteštva, junaštva i muževnosti. Slikovito i realistično prikazana viteška igra, kojoj su bila nazočna sva tri glavna lika u različitim ulogama – Rašica kao natjecatelj, Salko kao njegov nevoljki pomagač i naposlijetku Marta kao osjetljiva promatračica – poprište je i druge natjecateljske utrke – ljubavne utrke istih likova.

Strip nudi i multimedijski sadržaj - ima četiri video zpisa - kojemu pristupate putem aplikacije za očitavanje QR kodova ili putem aplikacije za fotografiranje na vašem pametnom telefonu, koje vas vode na odgovarajuću Youtube poveznicu.

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
P186072
Dostupno
74 JUKIĆ alk
O
Narodna knjižnica Ploče - Vladimira Nazora 12/A, Ploče - Tel: 020 676 393