Banner
Narodna knjižnica Ploče

Voli me više od svega na svijetu : priče o pripadanju

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
Naslov
Voli me više od svega na svijetu : priče o pripadanju / Mira Furlan ; prevela s engleskog Iva Karabaić. -
Impresum
Zaprešić : Fraktura, 2021. -
Materijalni opis
631 str. : ilustr ; 23 cm
ISBN
978-953-358-375-4
Jezik
Hrvatski
Napomena
Prijevod djela: Love Me More than Anything in the World.

Život najveće filmske i kazališne dive naših prostora Mire Furlan bio je više od života, prepun uzbuđenja, veličanstvenih uspjeha, padova, ljubavi i izdaja. U autobiografskoj knjizi dovršenoj pred preranu smrt Mira Furlan pripovijeda, literarno moćno, svoj život i živote svojih bližnjih – od sudbine majke Branke i oca Ivana te bake Ljube do supruga Gorana i sina Marka, kojem je knjiga i posvećena.
Bez zadrške Mira Furlan čitatelja uvodi u vlastiti svijet, u svoje intimne drame, razmišljanja i karijeru. Voli me više od svega na svijetu oživljava vrijeme koje je nestalo u ratu, generaciju i pojedince koji su vjerovali u bolji i sretniji svijet te zbog toga, pogotovo ako su bili nadnacionalni poput autorice, početkom sukoba u bivšoj Jugoslaviji za njih više nije bilo mjesta u novim državama. Emotivna, moćna proza u kojoj pratimo život mlade intelektualke koja odrasta u disfunkcionalnoj obitelji te se odlučuje za glumu, gdje se smjenjuju sreća i nesreća, proza u kojoj vidimo i lice i naličje slave, urezuje nam se svakim zarezom, svakom rečenicom pod kožu. Ne izostavljajući ništa i nikoga, ne štedeći nikoga, a najmanje sebe, Mira Furlan napisala je autobiografiju koja se čita kao roman. U njoj se ostvaruje “američki san”, ali, naposljetku, najvažnija je ljubav, koja joj je pomogla da lakše brodi karijerom.
Voli me više od svega na svijetu knjiga je koja s puno sentimenta i osjećaja, a uvijek beskompromisno, s mnogo suza i smijeha, evocira ne samo Miru Furlan već i cijeli jedan svijet, poput Atlantide potopljen, ali ne i zaboravljen.

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
P186136
Do 13.06.2022
929 FURLA vol
O
P186137
Do 09.06.2022
929 FURLA vol
O
Ukupno: 2
Narodna knjižnica Ploče - Vladimira Nazora 12/A, Ploče - Tel: 020 676 393