Banner
Gradska knjižnica Slatina

I onda se dogodilo

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-313-792-6
Naslov
I onda se dogodilo / Ksenija Kušec ; [ilustratorica Hana Tintor]. -
Impresum
Zagreb : Profil knjiga, 2020. -
Materijalni opis
134 str. : ilustr. ; 21 cm
ISBN
978-953-313-792-6
Jezik
Hrvatski
Napomena
Bilješka o autorici: str. [136].

Micki se svi smiju jer je niska, Davor je odličan učenik koji ima predrasude prema ljudima određenih zanimanja, Slaven živi u gradu ovisnika o tehnološki naprednim prijevoznim sredstvima, Jasna se nađe usred ekološke katastrofe, a Lili je djevojčica koja nestaje kad se osjeća osamljeno. Lili će pronaći način da izrazi svoje osjećaje, izbori se za prava i svoje mjesto u društvu.

Ispričane u prvom licu, svaka od pet priča iz ove zbirke donosi nam nježnu, dirljivu, ali optimističnu priču o djetetu koje se suočava s ozbiljnim problemom, no pronalazi način da izrazi svoj stav i osjećaje, izbori se za svoja prava i svoje mjesto u društvu.

Ksenija Kušec hvaljena je spisateljica koja vješto razvija priču oko nekog događaja, zabavno dočarava svakodnevne situacije, a iako se bavi teškim temama, s lakoćom i jednostavnošću pokazuje izlaz i ulijeva nadu te njezini likovi sazrijevaju, upoznaju svijet oko sebe i postaju hrabriji i bolji ljudi. U ove se krasne priče savršeno uklapaju izuzetne i zaigrane ilustracije sjajne ilustratorice Hane Tintor.

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
D8316
Dostupno
D KUŠEC ion
Dječji odjel
D8460
Dostupno
D KUŠEC ion
Dječji odjel
Ukupno: 2
Gradska knjižnica Slatina - Šetalište Julija Buergera 1, Slatina - Tel: 033 551 278