Banner
Općinska knjižnica Hrvatski sastanak 1888. Selca

Te divne životinje : nove spoznaje o fascinantnim bićima s kojima dijelimo planet

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-257-461-6
Naslov
Te divne životinje : nove spoznaje o fascinantnim bićima s kojima dijelimo planet / Ingrid Newkirk i Gene Stone ; [prijevod Jasna Mati]. -
Impresum
Zagreb : Planetopija, 2021. -
Materijalni opis
303 str. ; 21 cm
ISBN
978-953-257-461-6
Jezik
hrv, eng
Napomena
Prijevod djela: Animalkindremarkable discoveries about animals and the remarkable ways we can be kind to them.
Bilješke po poglavljima. - Bibliografija. - Bilješka o autorima: str. 303.

Osnivačica i predsjednica PETA-e Ingrid Newkirk i autor Gene Stone u ovoj knjizi istražuju čudesan svijet životinja i savjetuju kako da se s više nježnosti i dobrote odnosimo prema fascinantnim bićima s kojima dijelimo planet.

Posljednjih desetljeća sve više istraživanja pokazuje tko su zapravo životinje – inteligentna, svjesna i empatična bića sposobna za izražavanje emocija, razvijanje komunikacijskih mreža i još mnogo toga. Guske koje se zaljubljuju i ostaju vjerne partneru cijeli život, ribe koje „pjevaju“ pod vodom, ili slonovi koji upozoravaju druga krda na opasnost u blizini, svi oni zaslužuju naše duboko poštovanje.

Newkirk i Stone nude nam i detaljan vodič kroz nove načine koji ljudima omogućuju da izbjegnu iskorištavanje i zlostavljanje životinja te nam pokazuju kako u svakodnevnom životu možemo spriječiti nepotrebnu okrutnost prema njima. Knjiga Te divne životinje pokazat će vam zašto životinje zaslužuju našu ljubav i poštovanje te što sve možete učiniti da im to i pokažete.

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
Polica
16014
Dostupno
59 NEW t
Odrasli odjel
59 NEW T
Općinska knjižnica Hrvatski sastanak 1888. Selca - Trg Stjepana Radića 5/2, Selca - Tel: 021 778 188