Banner
Narodna knjižnica Blato

Ljeto na jezeru Čiču : prilagođeno izdanje za učenike s teškoćama u čitanju i razumijevanju teksta

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-355-527-0
Naslov
Ljeto na jezeru Čiču : prilagođeno izdanje za učenike s teškoćama u čitanju i razumijevanju teksta / Jasminka Tihi-Stepanić ; [jezična prilagodba teksta Marija Čelan-Mijić i Ivana Šabić]. -
Impresum
Zagreb : Ljevak, 2021. -
Materijalni opis
184 str. ; 21 cm. -
ISBN
978-953-355-527-0
Jezik
Hrvatski
Napomena
Bilješka o autorici: str. 183. - Bilješka o autoricama jezične prilagodbe: str. 184.
Bilješke uz tekst.

U romnu ˝Ljeto na jezeru Čiču˝ autorica se dotakla mnogih tema pa možemo reći da je tematski slojevit (odnosi u obitelji, čežnja za roditeljima, socijalni status djece, prijateljstvo, neprihvaćanje člana obitelji, prva prava zaljubljivanja, naglo sazrijevanje koje je obilježeno traumom za čitav život), ali ona koja čini ovaj roman posebnim i važnim za čitanje je tema smrti, tj. gubitak voljene osobe.

Roman ˝Ljeto na jezeru Čiču˝ i u svom je prilagođenom obliku zadržao sve kvalitete koje ima u integralnoj verziji, a to je kvaliteta književnosti od životne važnosti koja potiče mladog čitatelja na razmišljanje, postavljanje pitanja i traženje odgovora na stvarna životna pitanja. Važnost prilagođene verzije ovog romana utoliko je veća što znamo da je malo ovakvih romana u ponudi, a potrebe mladih ljudi za tekstom koji im otkriva svijet sve su veće i složenije. (Mišela Nežić)

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
D5829
Dostupno
(O) TIHI lje
DJEČJI ODJEL
D5830
Dostupno
(O) TIHI lje
DJEČJI ODJEL
Ukupno: 2
Narodna knjižnica Blato - Prva ulica 25/3, Blato - Tel: 020 851 190