Banner
Narodna knjižnica Blato

Krvavi Mjesec

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
Naslov
Krvavi Mjesec / Jo Nesbo ; s norveškoga prevela Jelena Loma. -
Impresum
Zagreb : Fokus komunikacije, 2023. -
Materijalni opis
432 str. ; 23 cm
ISBN
978-953-349-251-3
Napomena
Prijevod djela: Blodmane.

NIGDJE MIRA…

Nakon što mu se život raspao, Harry Hole otputovao je u Los Angeles s namjerom da se tamo opija do smrti. Dok aktivno radi na ispunjenju tog plana, sustižu ga nove drame. Vremešna glumica s kojom provodi vrijeme uvalila se u probleme - život joj ovisi o tome hoće li narkokartelu vratiti ogroman novac koji ni ona ni Harry - nemaju.

U isto vrijeme Harryjevi bivši kolege u policiji Osla bave se misterioznim nestancima djevojaka. Kad tijelo jedne od njih pronađu unakaženo, imaju razloga sumnjati da imaju posla s teško poremećenim ubojicom. Točno onakvim kakve je dotad iza rešetki pospremao Harry Hole. I dok kolege zazivaju Harryjev povratak, šefovima ne pada na pamet ponovo ga angažirati.


NA STAROM TERENU

No zato ga, u ulozi privatnog istražitelja, angažira poznati bogataš iz Osla: mediji ga dovode u vezu s nestalim djevojkama, a on želi dokazati svoju nevinost.
U Harryjevoj glavi računica je vrlo jednostavna - ako riješi slučaj, zaradit će honorar kojim može platiti glumičin dug i osigurati joj miran život.
Vraća se kući u Norvešku i okuplja prilično osebujan tim: prijatelja iz djetinjstva sklonog dilanju kokaina, korumpiranog policajca i psihologa koji umire od raka.
Kartel im je dao deset dana. Sat otkucava, a nad Oslom je najavljen krvavi Mjesec.

Inv.br
Info
Signatura
17626
Dostupno
839.6-31 NES k
Narodna knjižnica Blato - Prva ulica 25/3, Blato - Tel: 020 851 190