Banner
Narodna knjižnica Blato

Sva radosna mjesta

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-313-505-2
Naslov
Sva radosna mjesta / Jennifer Niven ; s engleskog preveo Ozren Doležal. -
Impresum
Zagreb : Profil knjiga, 2016. -
Materijalni opis
312 str. ; 21 cm. -
ISBN
978-953-313-505-2
Jezik
Hrvatski
Napomena
Prijevod djela: All the bright places.
Bilješka o autorici. -

Violet Markey zgodna je i popularna cura koja odbrojava dane do mature, kada će napustiti svoj gradić u Indiani. Vjeruje da će tada opet početi živjeti jer se nakon automobilske nesreće u kojoj joj je poginula sestra, shrvana tugom i strahom, povukla u sebe.
Theodore Finch je temperamentan i duhovit osobenjak, opčinjen je smrću, koji zna nevjerojatne detalje o ljudima koji su počinili samoubojstvo, zašto je njihov odabir dobar ili loš i na koji bi se način on ubio. I svaki dan pronađe neku sitnicu koja ga u tome spriječi. Violet i Finch sretnu se na školskom zvoniku i jedno drugo spase od skoka.
Bolje se upoznaju dok obilaze znamenita mjesta u Indiani zbog projekta iz geografije i otkrivaju svoja radosna mjesta. Finch pomaže Violet svladati strahove, a ona njemu ulijeva samopouzdanje da ga netko voli takvog kakav je – duhovitog, neustrašivog i pomalo čudnog. No Violetin se svijet sve više širi, a Finchev se počinje smanjivati.

Ova prekrasna i topla priča o dvoje povrijeđenih tinejdžera bila je s pravom na brojnim listama najprodavanijih naslova. Jennifer Niven je maestralna pripovjedačica koja priča tužnu priču s puno ljubavi, nade i vjere. Likovi ovog romana toliko su inspiratvni i puni života da knjigu ne možete prestati čitati. Iako bismo svi voljeli živjeti bez problema, važno je s njima se suočiti, o njima razgovarati, pronaći svoja „radosna mjesta“ koja su nam oslonac i pružaju nam snagu.

Inv.br
Info
Signatura
17282
Dostupno
820(73)-31 NIVEN sva
Narodna knjižnica Blato - Prva ulica 25/3, Blato - Tel: 020 851 190