Banner
Narodna knjižnica Blato

Ledeni zmaj

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-342-134-6
Naslov
Ledeni zmaj / George R. R. Martin ; ilustrirao Luis Royo ; s engleskoga preveo Marko Maras. -
Impresum
Zagreb : Lumen izdavaštvo, 2023. -
Materijalni opis
91 str. : ilustr. u bojama ; 31 cm
ISBN
978-953-342-134-6
Jezik
hrv, eng
Napomena
Prijevod djela: The ice dragon. - Bilješka o autoru: str. 89. - Bilješka o ilustratoru: str. 91.

U Zapadnim je Zemljama ledeni zmaj bio legendarno i strašno biće. Kamo god poletio, za sobom je ostavljao pustu smrznutu zemlju. Nikad ga nitko nije ukrotio. Ledeni je zmaj svojim dahom širio smrt – smrt, tišinu i hladnoću. Govorilo se: kad ledeni zmajevi lete nad zemljom, zima će biti duža i hladnija nego inače.
Adara ga je na nebu vidjela tisuću puta. No nije se bojala: bila je zimsko dijete, rođeno u najgoroj mrzlini od pamtivijeka. Jednoga hladnog dana, bilo joj je tek četiri godine, gradila je svoj snježni dvorac, a zmaj je došao i sletio kraj nje, u pustoši snježnih polja. Tada ga je prvi put dotaknula, a s pet ga je prvi put zajahala. Adara je najviše voljela zimu jer, kad bi se svijet ohladio, dolazio bi ledeni zmaj. Ledeni zmaj bio je njezina tajna. Ali u njezinoj sedmoj godini, jednog ljetnog dana plameni zmajevi sa Sjevera obruše se na njezin dom. Znala je da samo ona, zimsko dijete Adara, i ledeni zmaj koji ju voli, mogu spasiti njezin svijet od uništenja. I tada…ledeni zmaj nasrne, s krilima koja su vrištala tajnu pjesmu zime, i udar hladnoće sukobi se s udarom vatre…
Čarobna je ova priča o hrabrosti i požrtvovnosti, kojom je George R. R. Martin najavio svoj veličanstveni serijal Pjesma Leda i Vatre.

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
D7331
Dostupno
820(73)-93-31 MARTI led
DJEČJI ODJEL
Narodna knjižnica Blato - Prva ulica 25/3, Blato - Tel: 020 851 190