Labirintom života nakon moždanog udara

Tekstualna građa, tiskana
Naslov
Labirintom života nakon moždanog udara / Ilija Gajski. -
Impressum
Split: Redak, 2017. -
Materijalni opis
285 str. ; 22 cm
ISBN
978-953-336-373-8
Jezik
Hrvatski

Iako je život labirint raznolikih prolaza i ulica s nepredvidivo brojnim zanimljivim izlazima, u njemu se kriju i mnoge nepredviđene slijepe ulice. Život moje Majde nakon preboljenog moždanog udara (cerebrovaskularnog inzulta), kao i život cijele naše obitelji po njezinu dolasku s bolničkog liječenja, postao je zamršenijim i puno zahtjevnijim labirintom.

U knjizi je detaljno prikazano naše obiteljsko putovanje tim labirintom života kroz skoro svakodnevne opise događanja tijekom prvih pet godina Majdina procesa rehabilitacije kod kuće. Prošli smo kroz nebrojen niz slijepih ulica tražeći izlaze i rješavajući organiziranje mnogih radnji kojima smo pokušali pomoći Majdi kako bi se što prije vratila na kolosijek života iz kojeg je izbačena zbog moždanog udara. Sa zadovoljstvom se možemo pohvaliti da smo u tome dobrim dijelom i uspjeli, ali i dalje smo maksimalno aktivni uz Majdinu neopisivu „tvrdoglavu“ upornost u želji da svojim sudjelovanjem u potpunosti iskoristi sve pružene joj i organizirane vježbe i pomagala.

Kako bih budućim pacijentima i njihovim obiteljima smanjio nepotrebna i neučinkovita putovanja po nekim slijepim ulicama labirinta života, sva naša iskustva pretočio sam na stranice ove knjige koja će im, želja mi je, biti dobar vodič u njihovu procesu rehabilitacije nakon bolničkog liječenja.

Inv.br.
Info
Signatura
Odjel
P27114
Dostupno
616 GAJSK lab
3
Knjižnica i čitaonica grada Preloga - Glavna ulica 33, Prelog - Tel: 040 646 753