Povijest moderne umjetnosti : slikarstvo, kiparstvo, arhitektura, fotografija

Tekstualna građa, tiskana
Naslov
Povijest moderne umjetnosti : slikarstvo, kiparstvo, arhitektura, fotografija / H. H. Arnason ; Peter Kalb revidorao peto izdanje ; [prijevod s engleskog Željka Miklošević, Olga Škarić, Tanja Trška]. -
Izdanje
5. izd. -
Impressum
Varaždin : Stanek, 2009. -
Materijalni opis
XV, 832 str. : ilustr. u bojama ; 30 cm
ISBN
953-6926-73-2
Jezik
Hrvatski
Napomena
Prijevod djela: History of modern art, Puno ime autora: Hjorvardur Harvard Arnason.
Bibliografija. - Kazalo.

Arnasonova sveobuhvatna, autoritativna i pronicava Povijest moderne umjetnosti i dalje je vrhunski izvor informacija o umjetnosti modernog doba, od europskih početaka modernizma do suvremenih divergentnih umjetničkih pravaca.
Ovo peto izdanje, sada posve u boji, bilo je u potpunosti obnovljeno da bude još elegantnije i lakše za uporabu. Dodani su novi naslovi, podnaslovi i pojmovnik kako bi pomogli čitatelju da se snalazi u građi i da brzo pronađe ono što ga zanima. Cijeli je tekst pomno obrađen da bude što jasniji, suvisliji i znanstveno aktualniji.
Pokojni H. H. Arnason bio je istaknuti povjesničar umjetnosti, pedagog i ravnatelj muzeja koji je mnogo godina obnašao funkciju potpredsjednika umjetničke uprave muzeja Solomona Guggenheima u New Yorku. Svoje stručno djelovanje započeo je u akademskim krugovima podučavajući na sveučilištu Northwestern, na čikaškom te na havajskom sveučilištu. Od 1947. g. do 1961. g. Arnason je bio profesor i potpredsjednik Odjela za umjetnost na sveučilištu u Minnesoti.

Ključne riječi
Inv.br.
Info
Signatura
Odjel
Zbirka
P27095
U čitaonici!
7.0(091) ARNAS pov
3
Knjižnica i čitaonica grada Preloga - Glavna ulica 33, Prelog - Tel: 040 646 753