Banner
Knjižnica i čitaonica grada Preloga

Zaljubljena u čitav svijet

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-0-62033-9
Naslov
Zaljubljena u čitav svijet / Olja Savičević Ivančević ; ilustrirala Ana Kovačić. -
Impresum
Zagreb : Školska knjiga, 2021. -
Materijalni opis
1 leporelo (30) str. : ilustr. u bojama ; 27 cm
ISBN
978-953-0-62033-9
Jezik
Hrvatski

Zbirka pjesama Zaljubljena u čitav svijet tematski je podijeljena u tri cjeline.
Prva, koja počinje upravo pjesmom Zaljubljena u čitav svijet, svojevrsni je spomenar danima djetinjstva. Tu se nalaze pjesme koje je autorica napisala još kao djevojčica, pa su i motivi takvi. Od zaljubljenosti i Lude glave te pronicave Bit će strašno kada ja porastem do ohrabrujuće i motivirajuće Ne plaši se čudovišta.
Druga cjelina posvećena je moru i morskom životu. Prožeta motivima lađa i raznih morskih stvorenja, na slano-neslani način isprepliće zbilju i san. Pjesma u paru možda će vas malo podsjetiti na Gardaševu Uvijek netko nekog voli, samo u morskom stilu, a u Mrzovoljnoj pjesmi svatko će prepoznati sebe, barem katkad.
Nije teško pogoditi kakve pjesme čine Tatin svijet i moj. Tu su dvije naizgled sasvim suprotne pjesme – Tata superheroj, koja slavi oca kao najboljeg, najjačeg i najpametnijeg superheroja, te Zašto se tata plaši u kojoj tata nema obilježja superheroja, već se plaši fureštih i različitosti. Dječji svijet čine pak pjesme o prijateljstvu, traženju svojeg mjesta u svijetu i budućnosti. Zbirka završava Pjesmom za sretan kraj jer takav je uvijek najbolji, a posebnu draž cijeloj zbirci daju izvrsne ilustracije Ane Kovačić.

Ključne riječi
Inv.br
Info
Signatura
Odjel
P30882
Dostupno
D SAVIČ zalj
1
Knjižnica i čitaonica grada Preloga - Glavna ulica 33, Prelog - Tel: 040 646 753