Banner
Knjižnica i čitaonica grada Preloga

Težina tinte

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-14-3100-2
Naslov
Težina tinte / Rachel Kadish ; s engleskoga prevela Aleksandra Barlović. -
Impresum
Zagreb : Mozaik knjiga, 2021. -
Materijalni opis
692 str. ; 20 cm. -
ISBN
978-953-14-3100-2
Jezik
hrv, eng
Napomena
Prijevod djela: The weight of ink. - Bilješka o autorici na omotu.

Roman ˝Težina tinte˝, smješten u šezdesete godine sedamnaestog stoljeća te rano dvadeset i prvo stoljeće, isprepletena je priča o dvjema ženama iznimnog intelekta: Ester Velasquez, iseljenici iz Amsterdama kojoj je dopušteno pisati za slijepog rabina netom prije no što je grad poharala kuga, i Helen Watt, boležljivoj povjesničarki koja voli židovsku povijest.

Na početku romana bivši student poziva Helen pogledati skrivene židovske spise iz sedamnaestog stoljeća, netom otkrivene u njegovu domu tijekom renoviranja. Zatraživši pomoć Aarona Levyja, poslijediplomca koji je nestrpljiv koliko i šarmantan, i u utrci s drugim brzim timom povjesničara, Helen kreće u svoj zadnji projekt: ustanoviti identitet osobe koja je napisala te spise, neuhvatljivog pisara po imenu „Alef”.

Roman ˝Težina tinte˝, uzbudljiv i ambiciozan, opsežnog dosega te intimnog tona, profinjeno je djelo povijesne književnosti o ženama koje razdvajaju stoljeća te o izborima i žrtvama koje moraju podnijeti kako bi pomirile život srca i život uma.

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
P31014
Dostupno
821.111(73)-3 KADIS tež
4
Knjižnica i čitaonica grada Preloga - Glavna ulica 33, Prelog - Tel: 040 646 753