Banner
Knjižnica i čitaonica grada Preloga

Film u školi : uspostavljanje modela filmske edukacije u srednjoj školi

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-7033-70-5
Naslov
Film u školi : uspostavljanje modela filmske edukacije u srednjoj školi / Ana Đordić. -
Impresum
Zagreb : Hrvatski filmski savez, 2021. -
Materijalni opis
340 str. : ilustr. u bojama ; 23 cm
ISBN
978-953-7033-70-5
Jezik
hrv, eng
Napomena
Bibliografija: str. 293-313. - Bilješka o autorici: str. 327.
Summary. - Kazalo.

Položaj filmske umjetnosti i filmske edukacije u srednjoškolskom obrazovanju jedno je od stalnih polemičkih točki kojima se bavi stručna javnost, osobito u kontekstu reformi obrazovanja.

Knjiga Ane Đordić temeljno i sveobuhvatno odgovara na brojna pitanja i nedoumice vezane uz filmsku edukaciju, argumentirano ističući neprijepornu potrebu za njezinim uvođenjem u srednje škole. Pritom iznosi vrlo jasan i pregledan model njezine implementacije, koji uzima u obzir i moguće probleme dijagnosticirane pomnim istraživanjem uvjeta u kojima bi se ona provodila, ali istodobno argumentirano naglašava kako se oni mogu prevladati. Uz jasan pregled pravne regulative te primjere dobre prakse iz Europe i Hrvatske, knjiga donosi i anketno ispitivanje kojim se ustanovljuje stanje filmske pismenosti, osposobljenost nastavnika i materijalno-tehnički uvjeti kao ključni preduvjeti za uvođenje filmske edukacije.

Knjiga Ane Đordić nadovezuje se na dugu tradiciju hrvatske školske filmske edukacije, nadopunjujući Težakovu kanonsku metodologiju filmske edukacije suvremenim pristupom i konkretnim primjerima analize filmskih djela (metodička obrada četiriju kratkih igranih filmova hrvatske produkcije) u svim temeljnim filmskim rodovima.

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
P31694
Dostupno
371.3:79 ĐORDI fil
3
Knjižnica i čitaonica grada Preloga - Glavna ulica 33, Prelog - Tel: 040 646 753