Banner
Knjižnica i čitaonica grada Preloga

Recenzija antropocena : kako biste ocijenili ljudsko doba? : eseji o humanocentričnom planetu

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-349-216-2
Naslov
Recenzija antropocena : kako biste ocijenili ljudsko doba? : eseji o humanocentričnom planetu / John Green ; s engleskoga prevela Tihana Kvočić. -
Impresum
Zagreb : Fokus komunikacije, 2022. -
Materijalni opis
293 str. ; 21 cm
ISBN
978-953-349-216-2
Jezik
hrv, eng
Napomena
Prijevod djela: The anthropocene reviewed : essays on a human-centered planet.

Pred nama je zbirka eseja u kojima ovaj svjetski priznati autor analizira i recenzira planet na kojem se sve vrti oko čovjeka.
Smiješne, složene i bogate detaljima, recenzije prikazuju proturječja suvremenog čovječanstva; antropocena kao trenutačnog geološkog razdoblja u kojem su ljudi duboko preoblikovali planet i njegovu biološku raznolikost. Naša je vrsta istovremeno i previše moćna i ni približno dovoljno moćna, što je paradoks koji je isplivao na površinu u globalnoj pandemiji koja nas je i razdvojila i povezala.

˝Danas su svi postali recenzenti i sve je postalo predmet recenzije. Ljestvica s pet zvjezdica više se ne koristi samo za ocjenjivanje knjiga i filmova već i javnih zahoda i fotografa vjenčanja. Scena u filmskoj ekranizaciji mog romana Greška u našim zvijezdama snimljena je na klupi u Amsterdamu; ta klupa danas ima stotine recenzija na Googleu.
(Moja omiljena, s trima zvjezdicama, u cijelosti glasi: „To je samo klupa.“)˝ - John Green

Ključne riječi
Inv.br
Info
Signatura
Odjel
P32324
Dostupno
821.111(73)-4 GREEN rec
4
Knjižnica i čitaonica grada Preloga - Glavna ulica 33, Prelog - Tel: 040 646 753