Banner
Knjižnica i čitaonica grada Preloga

Doba Rolling Stonesa : biografija najvećeg rock benda na svijetu

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-8292-22-4
Naslov
Doba Rolling Stonesa : biografija najvećeg rock benda na svijetu / Lesley-Ann Jones ; [preveo i uredio Stjepan Vrečko]. -
Impresum
Zagreb : Rockmark, 2022. -
Materijalni opis
304 str. ; 24 cm
ISBN
978-953-8292-22-4
Jezik
hrv, eng
Napomena
Prijevod djela: The Stone age : Sixty yars of the Rolling Stones.

Ova nova biografija obilježava 60. obljetnicu benda čija je priča jednako uzbudljiva kao i njihove pjesme.

Lesley-Ann Jones, autorica hvaljenih biografija Davida Bowieja i Freddieja Mercuryja, te knjige Tko je ubio Johna Lennona?, detaljno prati i secira put koji su Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Brian Jones, Bill Wyman, Mick Taylor i Ronnie Wood prošli zasebno, ali i zajedno kao bend: što su dobili, što izgubili, a koga i što žrtvovali?

Dotičući se svih ključnih događaja iz povijesti Rolling Stonesa (smrt Briana Jonesa, Altamont, racija u Redlandsu…), velikih ljubavi (Anita Pallenberg, Marianne Faithfull…) kroz tristotinjak stranica praćenih i nekim do sada rijetko viđenim fotografijama Jones slaže sliku o bendu otvarajući zanimljiva i ne baš uvijek ugodna pitanja: može li umjetnik doista biti odijeljen od svoje umjetnosti? Koliko su Keith Richards i Mick Jagger krivi za smrt Briana Jonesa? Zašto Bill Wyman nije bio optužen za pedofiliju? Jesu li Mick Taylor i Mick Jagger bili ljubavnici? Kako su Stonesi kao borci protiv establišmenta postali njegov dio i globalni brend?

Nova, ažurirana i aktualna biografija Rolling Stonesa prati ovaj kontradiktorni bend od samog početka poručujući da se mahovina možda skuplja na “Kamenju”, ali ono se i dalje kotrlja.

Ključne riječi
Inv.br
Info
Signatura
Odjel
P32378
Dostupno
78:929 JONES dob
3
Knjižnica i čitaonica grada Preloga - Glavna ulica 33, Prelog - Tel: 040 646 753