Banner
Knjižnica i čitaonica Grada Preloga

Mami Wata i more spasa

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-313-998-2
Naslov
Mami Wata i more spasa / Natasha Bowen ; s engleskog prevela Paula Jurišić. -
Izdanje
1. izd. -
Impresum
Zagreb : Profil knjiga, 2023. -
Materijalni opis
326 str. ; 23 cm. -
ISBN
978-953-313-998-2
Jezik
hrv, eng
Napomena
Prijevod djela: Skin of the sea. - Bilješka o autorici: str. [327].

Valovi promjene stižu! Jeste li spremni?

Simi se pomolila bogovima za spas, a sada, kao Mami Wata, sirena, skuplja duše preminulih u moru blagoslivljajući ih dok odlaze na vječni počinak.

Ipak, kad je živ mladić bačen s broda u more, ona čini nezamislivo i zabranjeno – spašava mu život. No kazna čeka one koji se usude suprotstaviti drevnim pravilima.

Da bi spasila ostale Mami Wate i iskupila se, Simidele mora potražiti Stvoritelja. No ništa nije kao što se čini. Mladić kojeg je spasila, Kola, zna više nego što bi smio i žuri mu se vratiti svojoj obitelji.

Opasnost vreba na svakom koraku i dok se Simidele i Kola približavaju svome cilju, moraju se suočiti s osvetoljubivim bogovima, opasnim predjelima i mitološkim bićima, oslanjajući se na svoje vještine i mudrost te na nekolicinu svojih pomagača. Ako ne uspiju, dovest će u opasnost sve Mami Wate, ali i svijet koji poznaju.

Prvijenac Natashe Bowen odmah je osvojio publiku fantastičnom kombinacijom povijesnih činjenica i mitologije zapadne Afrike u kojoj su sirene, Mami Wate, dio bogate tradicije. Publishers Weekly ovaj je roman proglasio knjigom godine.

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
Zbirka
P33888
U čitaonici!
M BOWEN mam
2
Knjižnica i čitaonica grada Preloga - Glavna ulica 33, Prelog - Tel: 040 646 753