Banner
Knjižnica i čitaonica Grada Preloga

S druge strane čarobnog štapića : čarolija i kaos odrastanja u ulozi čarobnjaka

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-0-62345-3
Naslov
S druge strane čarobnog štapića : čarolija i kaos odrastanja u ulozi čarobnjaka / Tom Felton ; s engleskoga prevela Ana Briški Đurđevac. -
Impresum
Zagreb : Školska knjiga, 2023. -
Materijalni opis
311 str., [8] listova s tablama u boji : ilustr. u boji ; 25 cm
ISBN
978-953-0-62345-3
Jezik
hrv, eng
Napomena
Prijevod djela: Beyond the wand : the magic and mayhem of growing up a wizard. - Str. 13-15: Predgovor / Emma Watson. - Bilješka o autoru na ovitku.

Uživajte čitajući memoare slavnoga glumca Toma Feltona čija zabavna osobnost i odličan smisao za humor pršte sa svake stranice. Zaista je zadivljujuće s kolikim je žarom ovaj glumac svoju osobnost prenio u pisanu riječ.
Tom Felton rano je iskusio slavu jer je već s dvanaest godina dobio ulogu Draca Malfoya u filmskoj adaptaciji popularnih romana J. K. Rowling, što ga je katapultiralo među zvijezde i donijelo mu brojne obožavatelje diljem svijeta. Otvoreno i duhovito Tom prvi put govori o iskustvu odrastanja pred kamerama i sa sjetom se prisjeća toga što znači biti dio čarobnjačkog svijeta.
˝S druge strane čarobnog štapića – čarolija i kaos odrastanja u ulozi čarobnjaka˝ zapažena je memoarska knjiga koja vodi iza kulisa života Toma Feltona, na velikome ekranu i izvan njega, od čarobnih trenutaka u ulozi zlikovca Draca Malfoya do životnih posrnuća i liječenja od ovisnosti. Potpuno iskreno i s mnogo humora, popularni glumac pripovijeda o odrastanju u čarobnjačkom svijetu i istodobnim pokušajima da se snađe među bezjacima tijekom desetljeća provedenog u središtu golema kulturološkog fenomena. Ova uspješnica New York Timesa obvezno je štivo za sve obožavatelje Harryja Pottera, duhovito i zabavno.
Možda su najdirljiviji upravo dijelovi u kojima govori o trajnim vezama koje je stekao tijekom desetljeća snimanja serijala o Harryju Potteru, uključujući i odnos s glumicom Emmom Watson. ˝Naše prijateljstvo pomoglo mi je da preživim neke od najtežih trenutaka˝, zapisala je u predgovoru glumica Emma Watson te istaknula: ˝Njegovo je srce veliko poput planeta˝.
Posebno snažan dojam ostavljaju poglavlja o autorovim problemima s mentalnim zdravljem, borbi s ovisnošću i liječenju u specijaliziranim klinikama za odvikavanje. Tom Felton iskreno govori o prednostima terapija koje su mu poboljšale život. Njegova iskustva i otvorenost zasigurno će pomoći mnogima da se osjećaju manje usamljeno u svojim borbama.

Ključne riječi
Inv.br
Info
Signatura
Odjel
P33887
Do 08.05.2024
778.5(092) FELTO sdr
3
Knjižnica i čitaonica grada Preloga - Glavna ulica 33, Prelog - Tel: 040 646 753