Moja ljubavna priča : autobiografija

Tekstualna građa, tiskana
Naslov
Moja ljubavna priča : autobiografija / Tina Turner, Deborah Davis i Dominik Wichmann ; s engleskog prevela Adriana Borić ; [odabrala Alis Marić]. -
Impressum
Zagreb : Iris Illyrica, 2019. -
Materijalni opis
249 str., [13] listova s tablama ; 23 cm. -
ISBN
9789538169212
Jezik
Hrvatski
Napomena
Prijevod djela: My love story.

TINA TURNER – neprikosnovena kraljica rock’’n’’rolla i živuća legenda – iskreno progovara o svojoj bogatoj karijeri i turbulentnom privatnom životu u ovoj fascinantnoj autobiografiji.

Od ranog djetinjstva u Nutbushu u Tenneseeju, uspona do slave nastupajući s Ikeom Turnerom do veličanstvenog uspjeha od osamdesetih nadalje, Tina bez zadrške preispituje svoju intimnu prošlost – sve poraze i pobjede i sve ono što se događalo između. Dijeli s nama svoja sjećanja na dane kad je nastupala s najvećim imenima glazbene industrije – Mickom Jeggerom, Keithom Richardsom, Davidom Bowiejem i Beyoncé – i priča nam o neočekivanom susretu s ljubavi svojeg života 1986. i vjenčanju s njim 27 godina poslije. Kao što Tina kaže: „Katkad najveća sreća dolazi onda kad smo je spremni cijeniti.“ Suočena s brojnim zdravstvenim problemima i obiteljskim tragedijama posljednjih godina, Tina pripovijeda o svojem nesvakidašnjem životnom putovanju, pronalazeći ljepotu i smisao čak i u najmračnijim trenucima. „Moja ljubavna priča“ uzbudljiva je i inspirativna ispovijest žene koja se usudila prijeći sve prepreke koje su joj se našle na putu. Prožeti Tininom prepoznatljivom empatijom, borbenošću, energijom, srcem i dušom, ovi su memoari očaravajući i dirljivi kao njezine pjesme.
Tina Turner prodala je 200 milijuna albuma i time oborila rekord u povijesti glazbene industrije. Osvojila je mnogobrojne nagrade, od kojih dvanaest Grammyja, i prodala je više ulaznica od bilo kojeg samostalnog umjetnika u povijesti.

Ključne riječi
Inv.br.
Info
Signatura
Odjel
P29105
do 03.06.2020
78(092) TURNE moj
3
Knjižnica i čitaonica grada Preloga - Glavna ulica 33, Prelog - Tel: 040 646 753