Prvo lice

Tekstualna građa, tiskana
Naslov
Prvo lice / Richard Flanagan ; prevela s engleskog Patricija Horvat. -
Impressum
Zaprešić : Fraktura, 2019. -
Materijalni opis
387 str. ; 23 cm
ISBN
978-953-358-151-4
Jezik
Hrvatski
Napomena
Prijevod djela: First Person.

Kif Kehlmann, mladi pisac u besparici, usred noći primi telefonski poziv ozloglašenog prevaranta Siegfrieda Ziggyja Heidla, kojeg očekuje suđenje zbog prijevare banaka za sedamsto milijuna dolara. Heidl ima prijedlog: Kehlmann će dobiti deset tisuća dolara ako za šest tjedana, kao pisac iz sjene, napiše njegove memoare.
Zadatak je to koji će se ubrzo pokazati sve samo ne jednostavnim: Ziggy je paranoičan i neuhvatljiv, zavodljiv i proturječan, a kako se rok za predaju knjige bliži, tama koja izbija iz pukotina njegove priče počinje hipnotički privlačiti i mijenjati pisca. Uskoro, Kif je sve manje siguran piše li on to memoare u Heidlovo ime ili Heidl zapravo iznova ispisuje njega: njegov život, njegovu budućnost, ali i samu prirodu istine.
Zasnovan na priči iz autorova života, naizmjence duhovit, napet i jezovit, roman ˝Prvo lice˝ Flanaganov je tour de force, rijetko snažna knjiga o vremenu u kojemu je zbilju teško razlučiti od fikcije, a slobodu nikad lakše zamijeniti lažnom idejom napretka.

Inv.br.
Info
Signatura
Odjel
P29111
Dostupno
821.11(94)-3 FLANA prv
4
Knjižnica i čitaonica grada Preloga - Glavna ulica 33, Prelog - Tel: 040 646 753