Banner
Knjižnica i čitaonica grada Preloga

I Ching ili Knjiga promjena : vodič za životne prekretnice

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
9789531428279
Naslov
I Ching ili Knjiga promjena : vodič za životne prekretnice / [prijevod izvornika] Brian Browne Walker ; [s engleskog prevela Marija Gabrijela Topić]. -
Impressum
Zagreb : Mozaik knjiga, 2020. -
Materijalni opis
146 str. ; 19 cm. -
ISBN
9789531428279
Jezik
Hrvatski
Napomena
Prevedeno prema: The I Ching or Book of changes; izv. stv. nasl.: Yi jing.

I Ching ili Knjiga promjene, izvorište konfucijanizma i taoizma, jedan je od prvih pokušaja ljudskog uma da pronađe svoje mjesto u svemiru. Gotovo tri tisuće godina iz temelja prožima kinesku kulturu, a u posljednje vrijeme zanimanje za Knjigu promjene velikom brzinom širi se Zapadom.

I Ching je drevni kineski tekst čiji je povijesni i kulturni utjecaj nemjerljiv. Zahvaćajući brojne domene poput proricanja, kozmologije, etike, filozofije, stoljećima se tumačio na mnogo različitih načina i koristio kao savjetnik za vrijeme životnih prekretnica. Kada mudrosti I Chinga pristupimo iskreno i otvorena srca, ona djeluje promicanjem uspjeha i sreće te uvođenjem ravnoteže i perspektive u život. Popularnost koja ne jenjava I Ching duguje jednostavnom načelu na kojem počiva: najveća životna bogatstva, blagostanje, razumijevanje i mir, postižemo držeći se vlastitih pozitivnih kvaliteta.

Ključne riječi
Inv.br.
Info
Signatura
Odjel
P29852
Dostupno
133 ICHIN
3
Knjižnica i čitaonica grada Preloga - Glavna ulica 33, Prelog - Tel: 040 646 753