Banner
Knjižnica i čitaonica grada Preloga

Optimizam, a ne očaj : o kapitalizmu, imperiju i društvenim promjenama

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978953355467
Naslov
Optimizam, a ne očaj : o kapitalizmu, imperiju i društvenim promjenama / Noam Chomsky i C. J. Polychroniou ; preveo s engleskoga Damir Biličić.
Impressum
Zagreb : Naklada Ljevak, 2020.
Materijalni opis
248 str. ; 21 cm.
ISBN
978953355467
Jezik
Hr
Napomena
Prijevod djela: Optimism over despair : on capitalism, empire, and social change
Str. 245-246: Bilješke. - Kazalo

U najnovijim intervjuima koje je za Truthout dao C. J. Polychroniouu, Noam Chomsky iznosi svoje stavove o „ratu protiv terorizma“, usponu neoliberalizma, izbjegličkoj krizi, izgledima za postizanje izraelsko-palestinskog mira, usponu pokreta Black Lives Matter, disfunkcionalnom američkom izbornom sustavu, opasnosti od klimatskih promjena te o nadama, izgledima i izazovima izgradnje pokreta za radikalnu promjenu.

Ova knjiga obavezna je literatura u ovim teškim vremenima. Podijeljena u tri dijela, počinje preciznom analizom neoliberalizma i imperijalizma, stanja u Europskoj uniji, uloge religije u politici i klasne polarizacije. U drugom dijelu fokusira se na Trumpov predsjednički mandat te izlaže povijest američke vanjske politike, kao i ostale važne teme, poput zdravstvene skrbi, obrazovne politike i globalnog zatopljenja. Naposljetku, treći dio knjige govori o alternativi postojećem sustavu, postavljajući pitanje: Jesu li Sjedinjene Države spremne za socijalizam

Inv.br.
Info
Signatura
Odjel
P30046
Dostupno
327 CHOMS opt
3
Knjižnica i čitaonica grada Preloga - Glavna ulica 33, Prelog - Tel: 040 646 753