Banner
Gradska knjižnica Omiš

[Devedesetišest] 96 sati [Igrani film] = Taken

AV građa, video - DVD Vrsta gradje
AVD
Naslov
[Devedesetišest] 96 sati [Igrani film] = Taken / [redatelj Pierre Morel ; scenarij Luc Besson & Robert Mark Kamen ; glazba Nathaniel Mechaly ; uloge Liam Neeson, Maggie Grace, Leland Orser, John Gries... et al.]. -
Impresum
Zagreb : Blitz film, [2009?]. -
Materijalni opis
1 video DVD (90 min) : u bojama, sa zvukom (Dolby Digital) ; 12 cm
Jezik
Engleski
Napomena
Podnaslovi na hrv. i dr. jezicima.

Bryan (Liam Neeson) bivši je tajni agent CIA-e koji se nakon zaslužene mirovine odlučio skrasiti u SAD-u. Što se tiče borbe prsa o prsa, pištolja, strojnica i tenkova tu je stvarno pravi mačak, ali kada na red dođe brak i ljubav, javljaju se problemi. Razveden je, a njegova sedamanaestogogdišnja kćer Kim, koju jako jako voli, živi s majkom i očuhom Stuartom. Kim i njena prijateljica Amanda velike su obožavateljice U2-a i kada čuju da se sprema velika europska turneja, donesu odluku da će otputovati u Pariz i nakon toga pratiti bend diljem Europe. No, za to putovanje treba dobiti i blagoslov od oca, a pošto ga Kim dobro poznaje, slaže mu da se njih dvije spremaju posjetiti samo Pariz i on joj nevoljko da dozvolu.

Kada stignu u grad svjetla sve se čini savršeno – ljudi, arhitektura, hrana – i automatski ih očara cijeli taj francuski štih. U taksiju koji ih vozi do kuće u kojoj će odsjesti upoznaju naizgled vrlo simpatičnog mladića po imenu Peter, no one ne znaju da on radi za albansku mafiju. Nakon što se rastanu, on dojavi adresu svojim kolegama i odveze se. Nakon nekog vremena, dok Kim razgovara s ocem preko telefona, otmičari upadnu u stan i odvedu djevojke. Bryan iskorištava svoje veze u agenciji te poslovne kontakte svoje bivše žene kako bi otputovao u Pariz, gdje sazna da je slučaj povezan s organiziranim lancem prostitucije i da ima 96 sati prije nogo li će njegova kćer nestati zauvijek.

Ključne riječi
Inv.br
Info
Signatura
Zbirka
MO1722
Dostupno
DVD791.43 MOR d
Gradska knjižnica Omiš - Punta 1, Omiš - Tel: 021 757 194