Banner
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina

Ova blaga zemlja

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
24112
Naslov
Ova blaga zemlja / William Kent Krueger ; prevela s engleskoga Marta Kovač. -
Izdanje
1. izd. -
Impresum
Zagreb : Vorto Palabra, 2022. -
Materijalni opis
475 str. ; 24 cm
ISBN
978-953-8230-87-5
Jezik
hrv, eng
Napomena
Prijevod djela: This tender land.

Nezaboravna priča iz vremena Velike depresije, o četvero siročadi koji plove niz rijeku Mississippi, na odiseji koja će im promijeniti živote.
Ljeto je 1932. godine na obalama rijeke Gilead u Minnesoti, a nakon smrti roditelja Odie O’Banion smješten je u Indijansku strukovnu školu Lincolnu, okrutno mjesto na kojem je, zbog svoje nestašnosti, navukao na sebe mržnju ravnateljice. Uvjeren da je počinio strašan zločin, Odie je prisiljen na bijeg. Zajedno sa svojim bratom Albertom, najboljim prijateljem Mosesom i nesretnom malom Emmy, koju je zadesila strašna tragedija, otiskuje se niz veliki Mississippi, u potrazi za mjestom koje će moći nazvati domom.
Tijekom jednog nezaboravnog ljeta, četvero djece na putu u nepoznato susrest će se s drugim lutalicama – od farmera koji su izgubili sve što imaju i putujućih vjerskih iscjelitelja, do raseljenih obitelji i ostalih izgubljenih duša. Napisana u stilu modernog klasika, Ova blaga zemlja čarobna je, duboko humana epopeja smještena u veličanstveni krajolik Amerike, koji će vam zaokupiti maštu i iscijeliti dušu.

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
A10337
Dostupno
820(73)-3 KRUE o
Odjel odrasli
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina - Trg Ante Starčevića 3, Bedekovčina - Tel: 049 213 656