Banner
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina

Ova blaga zemlja

Materiale librario, stampato Vrsta gradje
24112
Titolo
Ova blaga zemlja / William Kent Krueger ; prevela s engleskoga Marta Kovač. -
Edizione
1. izd. -
Impressum
Zagreb : Vorto Palabra, 2022. -
Descrizione materiale
475 str. ; 24 cm
ISBN
978-953-8230-87-5
Lingua
hrv, eng
Nota
Prijevod djela: This tender land.

Nezaboravna priča iz vremena Velike depresije, o četvero siročadi koji plove niz rijeku Mississippi, na odiseji koja će im promijeniti živote.
Ljeto je 1932. godine na obalama rijeke Gilead u Minnesoti, a nakon smrti roditelja Odie O’Banion smješten je u Indijansku strukovnu školu Lincolnu, okrutno mjesto na kojem je, zbog svoje nestašnosti, navukao na sebe mržnju ravnateljice. Uvjeren da je počinio strašan zločin, Odie je prisiljen na bijeg. Zajedno sa svojim bratom Albertom, najboljim prijateljem Mosesom i nesretnom malom Emmy, koju je zadesila strašna tragedija, otiskuje se niz veliki Mississippi, u potrazi za mjestom koje će moći nazvati domom.
Tijekom jednog nezaboravnog ljeta, četvero djece na putu u nepoznato susrest će se s drugim lutalicama – od farmera koji su izgubili sve što imaju i putujućih vjerskih iscjelitelja, do raseljenih obitelji i ostalih izgubljenih duša. Napisana u stilu modernog klasika, Ova blaga zemlja čarobna je, duboko humana epopeja smještena u veličanstveni krajolik Amerike, koji će vam zaokupiti maštu i iscijeliti dušu.

N.Inv.
Info
Segnatura
Dipartimento
A10337
Disponibile
820(73)-3 KRUE o
Odjel odrasli
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina - Trg Ante Starčevića 3, Bedekovčina - Tel: 049 213 656