Banner
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina

Na rubu oštrice

Textmaterial, gedruckt Vrsta gradje
24113
Titel
Na rubu oštrice / Joe Abercrombie ; prevela s engleskoga Senka Galenić. -
Impressum
Zagreb : Vorto Palabra, 2023. -
Materialbeschreibung
346 str. ; 24 cm. -
Verweisung
ISBN
9789538230998
Sprache
hrv, eng
Anmerkung
Prijevod djela: Sharp ends. - ˝Na rubu oštrice˝ je sedma knjiga smještena u svijet Prvog zakona (nakon izvirne trilogije i tri samostalna romana)

˝Na rubu oštrice˝ je sedma knjiga smještena u svijet Prvog zakona (nakon izvorne trilogije i tri samostalna romana), svjetski poznatog serijala punokrvne nepredvidive fantastike. Ova antologija prisjeća se poznatih imena s kojima smo se već susreli – Sand dan Glokta, Monzcarro Murcatto, Krvava Devetka, Bremer dan Gorst, Curnden Koščar, Shy, Snježnobijeli, Bethod i Whirrun iz Bligha – no upoznaje nas i s nizom posve novih likova koji će možda pronaći mjesto u knjigama koje Joe Abercrombie tek namjerava napisati.
Pred vama su živopisne priče iz nemilosrdnoga svijeta junaka u kojemu krivnja oštrice zasijeca duboko, a osveta je najslađa kad se poslužuje hladna. Svijeta u kojem kraljevi posežu za posljednjim sredstvom i u kojem se neprijateljima oprašta, ali ne prije njihova vješanja. Niz otvara pripovijest o mladome Glokti, predivnom nitkovu i najslavnijem mačevaocu Unije, a zatvara je bravurozna priča o Bethodu, kralju Sjevernjaka, koji će prekasno shvatiti što je stvorio i koliko je moć krhka. Između tih dviju priča kronološki se nižu zgode i nezgode ratnica i plaćenika, lupeškinja i hulja, zelenašica i kockara, običnih malih ljudi u vihoru ratnih sukoba i neobičnih junakinja u kovitlacima vlastitih osjećaja, pripovijedajući o tome da je svaka ljudska odluka dvosjekli mač, a ljudski život u svakome trenutku svoga trajanja hod po oštrici, sve začinjeno dozom crnog humora i duhovite ironije.

Inv.-Nr
Info
Unterschrift
Abteilung
A10338
Erhältlich
820-3 ABE n
Odjel odrasli
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina - Trg Ante Starčevića 3, Bedekovčina - Tel: 049 213 656