Banner
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina

Okusi svijeta : slasne priče o hrani

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
24696
Naslov
Okusi svijeta : slasne priče o hrani / Aleksandra Mizielińska, Daniel Mizieliński, Natalia Baranowska ; preveo Mladen Martić. -
Impresum
Zagreb : Školska knjiga, 2023. -
Materijalni opis
112 str. : ilustr. u bojama ; 38 cm. -
ISBN
978-953-0-62279-1
Jezik
hrv, pol
Napomena
Prijevod djela: Daj gryza : smakowite historie o jedzeniu.
Kazalo.

Otisnite se na kulinarsku pustolovinu diljem svijeta i otkrijte slasne priče o hrani, tradicionalne manifestacije i recepte iz različitih zemalja. Doznajte najvažnije podatke o tradicionalnim jelima i okusima iz različitih zemalja te upoznajte gastronomsku šarolikost svjetskih kultura.

Znate li koje je najveće voće koje raste na stablu, za koje je skupocjene delicije zapravo zaslužna plijesan i koji je začin najcjenjeniji na cijelome svijetu? Koja namirnica ima pogled babaroge, kako su neke namirnice stigle s jednoga kraja zemaljske kugle na drugi, u kojim se kulturama hrana priprema s velikom pomnjom i predstavlja vizualnu i osjetilnu gozbu? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja o hrani potražite u ovom atlasu koji će probuditi sva vaša osjetila. Živopisne ilustracije, autentični likovi i obilje zanimljivih informacija nadahnut će vas i potaknuti na kušanje novih okusa.

Pridružite se u pripremi najslavnijih kulinarskih poslastica, a narastu li vam zazubice, prionite na posao i okušajte se u spravljanju delicija prema receptima iz svih krajeva svijeta. Naučite kako napraviti talijanske, skandinavske ili iranske specijalitete, gostujte na marokanskoj gozbi ili se prepustite vrhunskom gastronomskom užitku u kuhinji vrhunskih francuskih kuhara. U slast!

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
C2803
Dostupno
64(D) MIZ o
Dječji odjel
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina - Trg Ante Starčevića 3, Bedekovčina - Tel: 049 213 656