Banner
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina

Zločesta djeca ne postoje : odgoj samopouzdanog i samosvjesnog djeteta : prema RIE metodi

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
24697
Naslov
Zločesta djeca ne postoje : odgoj samopouzdanog i samosvjesnog djeteta : prema RIE metodi / Janet Lansbury ; s engleskoga prevela Ira Martinović. -
Impresum
Zagreb : Stilus knjiga, 2023. -
Materijalni opis
169 str. ; 22 cm. -
ISBN
978-953-372-107-1
Jezik
hrv, eng
Napomena
Prijevod djela: No bad kids : toddler discipline without shame. - Bibliografija: str. 169. - Bilješka o autorici na omotu.

Praktičan i prijeko potreban vodič za roditelje čija će djeca uskoro biti (ili već jesu) u onoj kritičnoj fazi razvoja kada imaju prirodnu potrebu ispitivati granice roditeljskog strpljenja i ljubavi.
Janet Lansbury, autorica jednog od najpoznatijih priručnika RIE metode odgoja, ˝Zločesta djeca ne postoje˝, jedinstvena je stručnjakinja za roditeljstvo. Svoje savjete roditeljima Lansbury crpi iz vlastitog dugogodišnjeg iskustva i izravnog rada sa stotinama roditelja i njihovom djecom, kao i učenja svoje mentorice Magde Gerber, poznate svjetske stručnjakinje za odgoj male djece te utemeljiteljice popularne RIE metode, čiji je cilj odgoj samostalnog i samosvjesnog djeteta koje će se osjećati kompetentno samo obaviti bilo koji zadatak. Preduvjet za to jest odgoj temeljen na poštovanju. A poštovati dijete znači ponašati se prema njemu kao prema jedinstvenom ljudskom biću od samog rođenja, jer djeca znaju mnogo više nego što mi mislimo.

Knjiga ˝Zločesta djeca ne postoje˝ sadrži mnoštvo praktičnih savjeta i primjera kako roditeljstvo temeljeno na poštovanju može biti od koristi i za dijete i za roditelje. U njoj su obrađene uobičajene teme poput kažnjavanja, suradnje, postavljanja granica i njihova ispitivanja, dječjih izljeva bijesa, udaranja i drugih. Ovaj jedinstveni priručnik pomoći će vam da s djecom stvorite odnos pun povjerenja, poštovanja i ljubavi.

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
A10733
Dostupno
37 LAN z
Odjel odrasli
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina - Trg Ante Starčevića 3, Bedekovčina - Tel: 049 213 656