Banner
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina

Ljudska povijest emocija : kako su naši osjećaji sagradili svijet kakav poznajemo

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
978-953-0-62274-6
Naslov
Ljudska povijest emocija : kako su naši osjećaji sagradili svijet kakav poznajemo / Richard Firth-Godbehere ; prijevod s engleskoga Vedran Pavlić. -
Impresum
Zagreb : Školska knjiga, 2023. -
Materijalni opis
303 str. : ilustr. ; 24 cm
ISBN
978-953-0-62274-6
Jezik
hrv, eng
Napomena
Prijevod djela: A human history of emotion : how the way we feel built the world we know. - Bibliografija: str. 271-287. - Bilješka o autoru: str. 303.
Kazalo.

Ljudi vjeruju da se logičkim razmišljanjem i intelektom služe kako bi preživjeli. Međutim, mnogi od najvažnijih trenutaka u povijesti imali su malo veze s konkretnim i neospornim činjenicama, već su bili oblikovani kompleksnim i moćnim emocijama. Događaji poput nastanka filozofije i glavnih svjetskih religija, pad Zapadnog Rimskog Carstva, znanstvene revolucije i neki od najkrvavijih ratova mogu se razumjeti samo ako razumijemo ljudske emocije.
Zaronjen u povijest psihologije, neuroznanosti, filozofije, umjetnosti i religije, u knjizi Ljudska povijest emocija, istraživač i stručnjak za emocije Richard Firth-Godbehere vodi čitatelja na široko i fascinantno putovanje diljem svijeta otkrivajući ključnu i često podcijenjenu ulogu koju su emocije igrale u različitim društvima tijekom povijesti - od drevne Grčke do Gambije, Japana, Osmanskog Carstva, Sjedinjenih Američkih Država i dalje.
˝Ljudska povijest emocija˝ ilustrira s bogatstvom detalja kako su se naša iskustva, razumijevanje i vjerovanje o emocijama - i sami osjećaji - mijenjali tijekom vremena i kako su duboko oblikovali svijet u kojemu živimo.

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
A11318
Do 26.07.2024
159.9 FIR lj
Odjel odrasli
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina - Trg Ante Starčevića 3, Bedekovčina - Tel: 049 213 656