Banner
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina

Igra smrti

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
25616
Naslov
Igra smrti / Oliver Pötzsch ; preveo s njemačkoga Mario Režić. -
Impresum
Zagreb : Znanje, 2023. -
Materijalni opis
516 str. ; 24 cm. -
ISBN
978-953-360-921-8
Jezik
hrv, ger
Napomena
Prijevod djela: Die Henkerstochter und das Spiel des Todes. - Bilješka o autoru na omotu.

Svibanj je 1670. godine. Schongauski brijač Simon Fronwieser putuje sa svojim sedmogodišnjim sinom Peterom u Oberammergau kako bi dječaka upisao u školu koju vodi Simonov stari prijatelj, tamošnji učitelj i crkveni kantor Georg Kaiser.
No u trenutku Simonova oproštaja sa sinom, dolazi vijest o strašnom smrtnom slučaju: mladić koji na predstojećim pasionskim igrama igra ulogu Krista nakon probe je pronađen raspet na križu. Budući da u mjestu trenutačno nema brijača, Simon je pozvan da pregleda tijelo, a načelnik mu ponudi da ostane mjesec dana u selu jer upravo hara teška groznica.
Simonu to odgovara jer Peter tako neće ostati sam, a intrigira ga i zagonetka koja obavija slučaj raspetog mladića. Naime, žrtva je Dominik Faistenmantel, sin oberammergauskog načelnika. A upravo je njegov otac inzistirao na tome da Dominik dobije tu ulogu.
Je li to okrutno ubojstvo osveta zavidnih seljana? Jesu li možda upleteni omraženi nadničari koji već neko vrijeme stanuju u Oberammergauu? Ili je to zapravo Božja kazna za oholost seljana koji pasionske igre žele održati četiri godine prije, protivno starom običaju? Selom vlada strah od novih užasa, ali ni Simon ni Jakob Kuisl, schongauski krvnik, ne vjeruju u seoska praznovjerja pa se bacaju u potragu za krivcem.

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
A11325
Do 19.07.2024
830-3 POE k/6
Odjel odrasli
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina - Trg Ante Starčevića 3, Bedekovčina - Tel: 049 213 656