Banner
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina

Premještanje snova

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
25619
Naslov
Premještanje snova / Mihaela Gašpar. -
Izdanje
[1. izd.]. -
Impresum
Zaprešić : Fraktura, 2023. -
Materijalni opis
225 str. ; 21 cm. -
ISBN
978-953-358-648-9
Jezik
Hrvatski
Bilješka o autorici: str. 225.

Gabrijela, Anastazija i Katarina. Tri žene i tri supruge. Tri života i tri laži.

Gabrijela ima naizgled savršen život. Ona je učiteljica, ima dobroga i nježnoga supruga, ali odlazi od njega jer ne može podnijeti demone prošlosti. Anastazija je kućanica kojoj je muž umro, živi sama, bez rodbine i prijatelja – cijeli život bila je sluškinja svome posesivnom, agresivnom mužu. Dok promatra susjede skrivena iza zavjesa, želi samo izravnati račune i otići s ovoga svijeta smirena. Katarina je radnica u vešeraju koja pokušava pronaći radost života za sebe i svoga sina Davida, no ne može jer se boji, jer bježi od muža zlostavljača.
Njihovi će se životi ispreplesti, Katarina će se sa sinom doseliti u kuću svoje tetke Fanike i u Anastazijino susjedstvo, a Gabrijela će postati Davidova učiteljica. Sve tri žene imale su snove koje nisu ostvarile, svaku je izdao onaj kojeg su voljele, onaj koji im je trebao biti potpora. Svaka od njih upravo je u okrilju doma najviše patila, a njihove su muškarce štitili rodbina, prijatelji, društvo... Mihaela Gašpar daje glas onima koje ne govore, onima koje se stide svojih modrica i rana, onima koje strahuju za svoj život i onima koje se s bivšim muževima sastaju samo na javnim mjestima. Glas onih koje su i najbliži iznevjerili.

Premještanje snova premješta nas u “nevidljivi” svijet do nas, svijet kojemu i sami (ne)svjesno pripadamo i koji moramo mijenjati.

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
A11328
Dostupno
886.2-3 GAŠP p
Odjel odrasli
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina - Trg Ante Starčevića 3, Bedekovčina - Tel: 049 213 656