Banner
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina

Zvjezdani glasnik : kozmička perspektiva civilizacije

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
25635
Naslov
Zvjezdani glasnik : kozmička perspektiva civilizacije / Neil deGrasse Tyson ; preveo s engleskoga Ruđer Jeny. -
Impresum
Zagreb : Znanje, 2024. -
Materijalni opis
240 str. : ilustr. ; 21 cm. -
ISBN
978-953-360-846-4
Jezik
Hrvatski
Napomena
Prijevod djela: Starry messenger.
Bibliografija: str. [201]. - Bilješke: str. [203]-240. - Bilješka o autoru na omotu.

Prenoseći svoju kozmičku perspektivu na zemaljsku civilizaciju, Neil deGrasse Tyson baca novo svjetlo na ključne raskole našeg vremena - rat, politiku, religiju, istinu, ljepotu, spol i rasu - na način koji potiče dublji osjećaj jedinstva za sve nas.
U vremenu kad se naši politički i kulturni pogledi čine polarizirani kao nikad prije, Tyson nudi prijeko potreban protuotrov za toliko toga što nas dijeli, dok se strastveno zalaže za dva stupa prosvjetljenja - kozmičku perspektivu i racionalnost znanosti.
Nakon dubokog promišljanja o tome kako znanost vidi svijet i planet Zemlju, ljudski mozak ima sposobnost resetiranja i ponovnog kalibriranja životnih prioriteta, oblikujući djelovanja koja mogu poslužiti kao odgovor. Nijedan pogled na kulturu, društvo ili civilizaciju ne ostaje izvan dosega.
˝Zvjezdani glasnik˝ bez vrludanja vodi nas kroz znanstvenu paletu koja svijet vidi i slika drukčije. Od uvida u rješavanje globalnih sukoba do podsjetnika na dragocjenost života, Tyson s toplinom i elokvencijom otkriva niz briljantnih i krasnih istina koje vrijede za sve nas, informirane i prosvijetljene spoznajom o našem mjestu u svemiru.

Ključne riječi
Inv.br
Info
Signatura
Odjel
A11347
Dostupno
52 TYS z
Odjel odrasli
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina - Trg Ante Starčevića 3, Bedekovčina - Tel: 049 213 656