Banner
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina

S ljubavlju, Pamela

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
25636
Naslov
S ljubavlju, Pamela / Pamela Anderson ; prevela s engleskoga Dunja Dernej. -
Impresum
Zagreb : Znanje, 2024. -
Materijalni opis
268 str. ; 21 cm. -
ISBN
978-953-360-956-0
Jezik
Hrvatski
Napomena
Prijevod djela: Love, Pamela.
Bilješka o autorici na omotu.

Slika Pamele Anderson kao bombastične plavuše bila je sveprisutna 1990-ih. Otkrivena na tribinama tijekom kanadske nogometne utakmice, ubrzo je lansirana u svijet superzvijezda, postala je Playboyeva omiljena djevojka s naslovnice te simbol holivudskog glamura i seksipila. Pa ipak, ona Pamela Anderson koju mislimo da znamo stvorena je slučajno, a ne pažljivim njegovanjem. S ljubavlju, Pamela iznosi njezinu pravu priču, priču o djevojci iz male sredine koja se zapetljala u vlastitim snovima.
Odrastajući na otoku Vancouveru kao kći mladih i divljih roditelja, Pamela je imala teško djetinjstvo, ali je zato razvila duboku ljubav prema prirodi i ispunila svoj svijet maštom, izmišljenim prijateljima i pomaganjem životinjama. Nakon što je s vremenom pobijedila prirodnu sramežljivost, Pamela je dopustila da je njezin nespokojni duh odvede u svijet o kojemu malo ljudi može uopće sanjati, u Hollywood i Playboy vilu. Kao zvijezda u usponu postala je glavna meta tabloida, na vrhuncu ere u kojoj su paparazzi nemilice uništavali samopouzdanje i imidž poznatih.
Nakon turbulentnog braka s rockerom Tommyjem Leejem i, na koncu, ljubavnog kraha i razvoda, snagu je pronašla u sinovima, književnosti i umjetnosti. Vrativši se na otok svojeg djetinjstva, nakon izvedbe za pamćenje u ulozi Roxie u predstavi Chicago na Broadwayu, Pamela priča svoju priču, priču žene nesalomljivog i slobodnog duha koja iznova otkriva samu sebe.
Živopisna i uzbudljiva proza isprepletena je s emocionalnim izljevima poezije. ˝S ljubavlju, Pamela˝ misaoni su, potresni i nezaboravni memoari.

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
A11348
Dostupno
820(71)-94 AND.P s
Odjel odrasli
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina - Trg Ante Starčevića 3, Bedekovčina - Tel: 049 213 656